Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 23, 2022
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: L-au momit cu motorină ieftină şi apoi l-au tâlhărit! Judecătorii i-au lăsat liberi

CĂLĂRAŞI: L-au momit cu motorină ieftină şi apoi l-au tâlhărit! Judecătorii i-au lăsat liberi 

Foto: lideruldeopinie.ro

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi şi de la Secţia 4 Poliţie Rurală Dragalina au efectuat cinci percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi înşelăciune.

În fapt, în cursul lunii mai 2014, un bărbat de 26 de ani, din judeţul Argeş, a fost abordat telefonic de persoane din comuna Dragalina, care i-au oferit, la un preţ avantajos (3,5 lei pe litru), 200 litri de motorină. Acesta s-a deplasat la Dragalina cu un autocamion, pentru încheierea tranzacţiei, însă a constatat că bărbaţii cu care s-a întâlnit intenţionau să-l înşele, oferindu-i, în loc de motorină, un amestec de apă şi foarte puţin combustibil. În acel moment, cei trei călărăşeni l-au ameninţat şi deposedat de o sumă de bani.

„În continuarea cercetărilor efectuate în cadrul dosarului penal întocmit în cauză, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de trei tineri din Dragalina bănuiţi de comiterea faptelor. Aceştia au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi cu propunere de arestare preventivă, propunere care a fost infirmată, fiind dispusă cercetarea lor în libertate”, se arată într-un comunicat al IPJ Călăraşi.

Recomandările poliţiştilor pentru prevenirea înşelăciunilor cu combustibil:
– Alege să nu devii victimă! Achiziţionează combustibil doar de la staţiile autorizate, în caz contrar, în dorinţa de a încheia o „tranzacţie avantajoasă” te poţi alege cu o pagubă serioasă, în loc de economii!
– Victimele sunt racolate de pe internet, din rândul celor care afişează anunţuri pe siteuri consacrate!
– Dacă alergi după chilipiruri, ia în calcul şi că poţi fi înşelat!
– Escrocii îţi pot vinde apă în loc de motorină!

Adaugă un Comentariu

*