Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: La graniţe, românii şi bulgarii se dezvoltă împreună! Vezi ce manifestări se organizează!

CĂLĂRAŞI: La graniţe, românii şi bulgarii se dezvoltă împreună! Vezi ce manifestări se organizează! 

silistra 1

In fiecare an, in septembrie, la inceputul toamnei, regiunile Europei sarbatoresc cei peste 20 de ani de programe de cooperare teritoriala: locuitorii zonelor de granita se intalnesc, participa la evenimente comune, petrec o zi intreaga unii in compania altora si leaga prietenii. In fiecare stat membru UE sau candidat la aderare, ca si in state terte, au loc sute de evenimente locale organizate sau finantate de programele de cooperare teritoriala, la care participa peste 30 de tari.

Aceasta mare familie se reuneste sub deviza comuna „La granite, ne dezvoltam impreuna” (‘Sharing borders, growing closer’) si celebreaza spiritul de cooperare in intreaga Uniune si in tarile vecine. În România, se vor organiza astfel de manifestări, pe 20-21 septembrie şi 27-28 septembrie, în localităţile: Oradea, Reşiţa, Botoşani, Suceava şi Călăraşi.

Secretariatul Tehnic Comun pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 (PCT Ro-Bg 2007-2013), găzduit de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi pentru Granița România-Bulgaria (BRCT Călărași), organizeaza doua evenimente:
– pe 20 septembrie, în zona pietonală a orașului Razgrad (Bulgaria), în intervalul orar 12.30–16.30, vоr fi prezentate, sub formă de postere, informații și fotografii cu rezultate ale proiectelor finantate prin PCT Ro-Bg 2007-2013, iar publicul larg va putea primi materiale informative despre aceste proiecte.
– pe 22 septembrie va fi organizată o acțiune similară la Calarasi, în zona pietonală din fața Centrului Cultural, în intervalul orar 10.00-13.00.
– pe 23 septembrie, două întâlniri cu scolari din Calarasi și Silistra, în care acestia isi vor demonstra abilitatile de rezolvare a unui puzzle, prin aranjarea diverselor piese cu care vor recrea harta Europei.

Ziua Cooperarii Europene, derulata in fiecare an sub deviza ”La granite, ne dezvoltam impreuna”, are ca scop celebrarea cooperarii intre regiuni si tari europene. Aceasta campanie este coordonata de Programul INTERACT in colaborare cu Comisia Europeana, Comitetul Regiunilor si Parlamentul European si co-finantata din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).
Pentru a participa la evenimente, accesati site-ul European Cooperation Day www.ecday.eu, identificati evenimentul organizat in regiunea dvs. si folositi datele de contact incluse in prezentarea fiecarui eveniment.

Adaugă un Comentariu

*