Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 21, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Magazin şi depozit făcute scrum în Ştefan cel Mare! Focul s-a pornit de la o centrală termică

CĂLĂRAŞI: Magazin şi depozit făcute scrum în Ştefan cel Mare! Focul s-a pornit de la o centrală termică 

incendiu calarasi

Pompierii călărăşeni s-au luptat astăzi, timp de cinci ore, cu flăcările care au cuprins un spaţiu comercial din localitatea Ştefan cel Mare. La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu fum dens în interiorul spațiului comercial și la nivelul acoperișului acestuia, fiind cuprinse de flăcări și acoperișurile altor două case învecinate.

Potrivit primelor cercetări efectuate la faţa locului, incendiul a izbucnit din cauza coșului de evacuare a fumului al unei centrale termice, care fusese supraalimentată și lăsată nesupravegheată. Se pare că focul a fost observat foarte târziu şi s-a dezvoltat rapid, din cauza vântului și a cantității mari de materiale combustibile aflate în interiorul magazinului (situat la parterul unei case tip de P+1+M) și al depozitului de materiale de construcții (situat în imediata vecinătate) favorizând accelerarea arderii.

Au ars elemente din material lemnos, parchet, instalații sanitare, aproximativ 600 de metri pătrați acoperiș cu învelitoare de tablă, materiale textile și elemente de mobilier, totodată fiind deteriorate trei centrale termice. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de aproximativ 300.000 de lei. Pompierii au reuşit să salveze bunuri care depăşeşsc 500.000 de lei.

Intervenția a fost coordonată de către inspectorul șef ISU Călăraşi – Daniel Gheorghe Popa, care s-a deplasat la locul evenimentului și a supravegheat toate operațiunile de lichidare a arderii și înlăturare a consecințelor acesteia. S-a acţionat cu cinci echipaje timp de aproximativ cinci ore.

Adaugă un Comentariu

*