Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 30, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Noapte de coşmar! Ambarcaţiune cu cinci persoane s-a scufundat pe Braţul Borcea

CĂLĂRAŞI: Noapte de coşmar! Ambarcaţiune cu cinci persoane s-a scufundat pe Braţul Borcea 

cautari barca noaptea

Intervenţii contra cronometru ale pompierilor călărăşeni! Noaptea trecută, alarma a sunat prima dată la ora 23:43, când s-a anunţat la 112 că o barcă în care se aflau cinci persoane s-a răsturnat pe Braţul Borcea. La faţa locului au plecat imediat două echipaje: unul SMURD şi unul de căutare-salvare. Apelantul, un bărbat în vârstă de 30 de ani care se aflase în ambarcaţiune, le-a relatat pompierilor că nu ştie nimic despre prietenii săi şi îi este teamă că s-au înecat. Din fericire, aceştia au reuşit să se salveze şi să ajungă la mal, fiind identificaţi, două ore mai târziu, de echipajul SMURD, în zona Podul 4, la km 99. Conducătorul bărcii a părăsit locaţia fără să dea explicaţii. Poliţiştii efectuează cercetări în acest caz.

incendiuAl doilea apel a venit din localitatea Modelu, unde flăcările cuprinseseră un depozit de furaje aflat într-o gospodărie şi exista pericolul să se extingă la casa proprietarului şi la bunurile materiale aflate în apropiere. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi au lichidat incendiul după aproape patru ore. Potrivit primelor cercetări efectuate la faţa locului, se pare că focul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea materialelor combustibile din gospodărie. Valoare pagubelor a fost estimată la 10.000 de lei, iar bunurile salvate depăşesc 300.000 de lei.

De dimineaţă, în jurul orei 09:00, pompierii au fost solicitaţi să intervină în comuna Grădiştea – sat Bogata, pentru a scoate dintr-un canal tehnologic un bărbat de 39 de ani care s-a electrocutat. Din păcate, medicul de la Ambulanţă nu l-a mai putut salva. Potrivit martorilor, colegi ai victimei, muncitorul a coborît în canal pentru a efectua lucrări specifice şi s-a electrocutat, întrucât acolo se afla în tensiune, în stare de funcţionare, o pompă submersibilă.

pompieri calarasi 2 pompieri calarasi 1pompieri calarasi 3

Adaugă un Comentariu

*