Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 8, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: O mămică din Săruleşti a fost la un pas să-şi ardă de viu copilul de patru luni!

CĂLĂRAŞI: O mămică din Săruleşti a fost la un pas să-şi ardă de viu copilul de patru luni! 

pompieri calarasi 1

Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au acţionat timp de 60 de minute pe raza localităţii Săruleşti, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul unei locuinţe.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarei – o tânără de 16 ani, care a lăsat o lumânare aprinsă într-un dormitor al locuinţei, unde se afla şi copilul acesteia, în vârstă de 4 luni

„Copilul a suferit arsuri de gradul I (superficiale) la nivelul feţei, în zona obrazului drept, fiind preluat de un echipaj al Serviciului judeţean de Ambulanţă, care l-a transportat de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, acesta aflându-se în afara oricărui pericol”, se arată într-un comunicat al ISU Călăraşi.

În urma incendiului au ars: acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, elemente de mobilier din trei camere şi aproximativ 100 de kg materiale textile.

Intervenţie de 3 ore şi 40 de minute la Fundulea

În data de 01.06.2014, ora 12.51, un echipaj specializat de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Fundulea, pe strada Prelungirea Viilor, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul unei locuinţe P+1.

pompieri calarasi 2

„La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta foarte violent şi cu mult fum la nivelul întregului imobil cu o amprentă de 250 de metri pătraţi. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu electric defect şi neizolat corespunzător”, potrivit plt. major Ştefan Ovidiu Tătăranu – purtător de cuvânt ISU Călăraşi.

La această intervenţie s-a deplasat un echipaj profesionist de stingere din cadrul Secţiei de Pompieri Lehliu Gară, care a acţionat, în cooperare cu alte 5 echipaje ale IsU Bucureşti, pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 3 ore şi 40 de minute.

Au ars: acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de 250 de metri, o anexă cu o suprafaţă de 40 de metri, aparatură electrocasnică şi electronică, elemente de mobilier şi materiale textile, deteriorându-se pereţii şi instalaţia electrică din respectivul imobil.

Adaugă un Comentariu

*