Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 20, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Poliţiştii au confiscat 3 tone de tutun procurat dintr-o groapă de gunoi şi repus în circulaţie

CĂLĂRAŞI: Poliţiştii au confiscat 3 tone de tutun procurat dintr-o groapă de gunoi şi repus în circulaţie 

tutun calarasi 2

Poliţiştii călărăşeni ai confiscat 3 tone de tutun, au indisponibilizat mai multe dispozitive de prelucrare a tutunului şi peste 20.000 lei, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi la o groapă de gunoi, ca urmare a celor 25 de percheziţii efectuate ieri în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Ilfov, Prahova şi Giurgiu, pentru documentarea activităţii infracţionale a mai multor persoane, bănuite că repuneau în circuitul economic tutun şi alte produse alimentare procurate dintr-o groapă de gunoi din localitatea Chiajna.

În urma acestor activităţi, au fost confiscate, pe lângă cele 3 tone de tutun mărunţit, 9 dispozitive de prelucrat tutunul, 1.160 ţigarete nemarcate, 400 dolari şi 20.276 lei. Valoarea prejudiciului estimat este de 1.200.000 lei.

Poliţiştii au pus în executare mandatele de aducere emise pe numele lui M. Florea, 32 ani, administratorul unei societăţi comerciale din Călăraşi, care efectua activităţi de colectare a deşeurilor, la groapa de gunoi, S. Lili, 37 ani, C. Iulian, de 39 ani, M. Ionuţ, de 21 ani, E. Florin, de 28 ani, C. Robert, de 24 ani, şi C. Magdalena, de 39 ani, toţi din comuna Spanţov, judeţul Călăraşi.

Au fost depistate 69 de persoane, care ar fi desfăşurat activităţi lucrative, fără forme legale, aspecte aflate în verificarea inspectorilor de muncă.

tutun calarasi 3Cercetările sunt efectuate în continuare sub aspectul infracţiunilor de evaziune fiscală, pentru stabilirea cu exactitate a întregii activităţi infracţionale, urmând să fie dispuse măsuri legale.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor şi Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Călăraşi, de la Poliţia Municipiului Călăraşi, de la Poliţia Municipiului Olteniţa şi de la secţiile de poliţie rurală Olteniţa şi Curcani, precum şi poliţişti de investigare a fraudelor şi de la acţiuni speciale din Prahova, Giurgiu şi Ilfov şi specialişti de la Garda de Mediu Bucureşti şi de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Călăraşi. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

tutun calarasi 1

Adaugă un Comentariu

*