Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Poliţiştii discută cu proprietarii de imobile despre măsurile de autoprotecţie

CĂLĂRAŞI: Poliţiştii discută cu proprietarii de imobile despre măsurile de autoprotecţie 

prevenire politie calarasi 1

Poliţiştii călărăşeni organizează, în această perioadă, întâlniri cu proprietarii de imobile din mediul rural, pentru a identifica problemele de siguranţă şi a-i responsabiliza cu privire la adaptarea măsurilor de prevenire a furturilor la tipul de locuinţă şi valorile ce trebuie protejate. Dincolo de discuţiile din poartă-n poartă, oamenii legii le-au înmânat gospodarilor cu care au stat de vorbă şi broşuri cu sfaturi privind asigurarea caselor împotriva efracţiilor şi sustragerilor.

prevenire politie calarasi 2

Recomandări cu caracter preventiv:
– nu permiteţi accesul în locuinţă şi nu furnizaţi informaţii despre vecinii dumneavoastră persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă diverse servicii!
– nu faceţi cunoscut, prin postarea de reţelele de socializare sau prin alte mijloace a locului unde păstraţi valorile şi nu vă lăudaţi cu cantitatea şi calitatea lor!
– nu păstraţi sume mari de bani în casă, neasigurate, şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume; aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii!
– nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine pe care le întâlniţi în apropierea locuinţei dumneavostră pe cine caută!
– sprijiniţi-vă vecinii atunci când aceştia vă solicită ajutorul şi stabiliţi împreună un sistem de supraveghere reciprocă a gospodăriilor!
– dacă sunteţi victimă a furturilor din locuinţă sesizaţi poliţia şi nu atingeţi sau mişcaţi de la locul lor lucrurile din imobil şi, pe cât posibil, interziceţi accesul altor persoane!

Adaugă un Comentariu

*