Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Poliţiştii le-au învăţat pe femei metodele de autoprotecţie

CĂLĂRAŞI: Poliţiştii le-au învăţat pe femei metodele de autoprotecţie 

prevenire politie calarasi

Începutul de martie, perioadă în care doamnele şi domnişoarele sunt în centrul atenţiei, a constituit o bună ocazie pentru poliţiştii din cadrul IPJ Călăraşi de a desfăşura o serie de activități preventive, în scopul promovării drepturilor femeilor și pentru reducerea riscului de victimizare a acestora.

Întâlnirile au debutat la Călăraşi şi Olteniţa, unde poliţiştii de proximitate au discutat cu angajatele mai multor societăţi comerciale cu profil confecţii textile despre modalităţile de autoprotecţie pentru a nu deveni victimele infracţiunilor săvârşite cu violenţă, a tâlhăriilor, în special dacă se deplasează spre şi de la locul de muncă pe timpul nopţii. De asemenea, s-a vorbit despre posibilitățile legale de ocrotire a femeilor – victime ale violenței domestice.

Mesaje cu caracter preventiv au fost transmise de poliţişti şi elevelor din liceele din oraşele Fundulea şi Lehliu Gară, precum şi femeilor – cadre didactice de la liceul tehnologic din comuna Grădiştea.

Activităţile de prevenire le-au vizat apoi pe şoferiţe, poliţiştii de la Rutieră oferindu-le acestora felicitări, flori şi urări pentru o primăvară frumoasă, lipsită de incidente.

La rândul lor, doamnele şi domnişoarele din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au primit o vizită – surpriză a elevilor Şcolii Helikon din municipiul Călăraşi, copiii confecţionând special pentru această ocazie felicitări şi mărţişoare, pe care le-au oferit cu drag.

Adaugă un Comentariu

*