Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 13, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Pompierii expun tehnica de intervenţie pe platoul din faţa Consiliului Judeţean

CĂLĂRAŞI: Pompierii expun tehnica de intervenţie pe platoul din faţa Consiliului Judeţean 

Foto: argumentpress.ro

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Protecţiei Civile, pompierii călărăşeni organizează, vineri – 27 februarie, o expoziţie cu tehnică de intervenţie pe platoul din faţa Consiliului Judeţean şi vor desfăşura pentru public o serie de exerciţii demonstrative specifice armei Protecţie Civilă, simulări de salvare de persoane din diferite medii, simulări de intervenții în medii contaminate şi simulari de intervenții pirotehnice.

28 februarie – Ziua Protecţiei Civile din România

Protecţia Civilă în România a luat naştere în anul 1933, odată cu semnarea Înaltului Decret Regal nr. 468, prin care se aproba Regulamentul Apărării Pasive şi se înfiinţau astfel primele structuri cu atribuţii de apărare civilă din România. Structurile nou înfiinţate aveau ca scop limitarea efectelor „bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor”.

De-a lungul timpului, Protecţia Civilă s-a afirmat ca entitate distinctă sub diferite denumiri şi a funcţionat, prin alternanţă, în structura Ministerului de Interne, Ministerului de Război, Ministerului Aerului şi Marinei şi Ministerului Apărării Naţionale. Din ianuarie 2001, Protecţia Civilă a revenit în structura Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar din 15 decembrie 2004 s-a unificat cu pompierii, sub noua titulatură de Inspectorat pentru Situaţii de Urgenţă.

Indiferent ce denumire a purtat şi din ce structură a făcut parte, Protecţia Civilă din România a desfăşurat o intensă activitate, s-a dovedit utilă şi a slujit numai intereselor naţionale, îndeplinind rolul profund umanitar pentru care a fost creată: apărarea populaţiei, a bunurilor materiale, a valorilor culturale şi a mediului ambiant în situaţii de război, calamităţi naturale şi catastrofe tehnologice.

Adaugă un Comentariu

*