Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, ianuarie 24, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CĂLĂRAŞI: „Să vorbim despre… Ceauşescu”! Filmul a fost realizat de Direcţia de Cultură

CĂLĂRAŞI: „Să vorbim despre… Ceauşescu”! Filmul a fost realizat de Direcţia de Cultură 

Foto: Adevarul

Direcţia de Cultură Călăraşi lansează astăzi, în ziua când Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit 97 de ani, un film despre „Epoca de Aur”. Pelicula „Să vorbim despre… Ceauşescu” a cunoscut o serie de îmbunătăţiri, faţă de prima variantă, prezentată în mai multe emisiuni TV.

“Filmul conţine imagini inedite despre fostul preşedinte al României de dinainte de 1989. Este primul film care prezintă obiectiv epoca Ceauşescu şi în care au fost incluse filmări în premieră absolută cu fostul dictator. În imagini apar şi mai mulţi români care îşi exprimă păreri pro sau contra despre Nicolae Ceauşescu”,  a spus prof. Sorin Danciu – directorul Direcţiei de Cultură Călăraşi, citat de Adevărul. 

Perioada de documentare a durat 3 ani. În film apar o serie de personaje din istoria ultimilor 25 de ani, începând cu fostul preşedinte Ion Iliescu, dar şi cu politicieni de pe plan local şi oameni simpli care comentează neajunsurile, dar şi realizările „Epocii de Aur”.

Potrivit prof. Sorin Danciu, cei care vizionează pelicula sunt invitaţi să comenteze, urmând ca toate aceste păreri să fie strânse într-o carte care se va numi „Să stăm de vorbă despre… Ceauşescu”.

Răspuns la CĂLĂRAŞI: „Să vorbim despre… Ceauşescu”! Filmul a fost realizat de Direcţia de Cultură

  1. Incze Miklos

    Buna ziua !
    As vrea sa intreb daca filmul este oferit spre comercializare. Sunt interesat in achizitionarea unui DVD cu aceasta productie si as vrea sa stiu cum il pot cumpara !

     

Adaugă un Comentariu

*