Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Sfaturi utile comunicate după slujba religioasă! Poliţiştii stau de vorbă cu oamenii în biserică

CĂLĂRAŞI: Sfaturi utile comunicate după slujba religioasă! Poliţiştii stau de vorbă cu oamenii în biserică 

politisti biserica ulmeni 2

Interesaţi ca mesajul lor să ajungă la cât mai multe persoane din categoria celor ce devin foarte uşor victime ale infractorilor, poliţiştii din Ulmeni, judeţul Călăraşi, au mers la bisericile din localitate pentru a sta de vorbă cu oamenii.

Având în vedere că mulţi dintre participanţii la slujbă sunt vârstnici şi chiar cetăţeni care locuiesc în zone izolate din comună, prezentând risc de victimizare, recomandările oamenilor legii au vizat măsurile pe care le pot lua pentru a evita să le fie sustrase bunuri din locuinţe sau anexele gospodăreşti sau animale.

Persoanele care locuiesc singure au fost îndrumate să-şi asigure corespunzător uşile şi ferestrele împotriva efracţiilor, să manifeste atenţie mare atunci când sunt abordate, la poartă, de persoane necunoscute, care, cu un pretext oarecare, pot pătrunde în locuinţă pentru a le câştiga încrederea şi a le sustrage bunuri sau chiar a-i agresa.

Un alt subiect al discuţiilor a fost prezentarea, cu exemple semnificative, a modurilor de operare în cazul înşelăciunilor prin metoda „accidentul”, „ghicitul” sau prin desemnarea ca premianţi la concursuri la care nu au participat etc.

Poliţiştii le-au comunicat participanţilor la slujba religioasă datele de contact şi şi-au manifestat disponibilitatea de a interveni prompt ori de câte ori le este solicitat sprijinul.

politisti biserica ulmeni 1

Adaugă un Comentariu

*