Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 18, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » CĂLĂRAŞI: Şi primar, şi agent de asigurări! ANI l-a declarat incompatibil pe edilul de la Şoldanu

CĂLĂRAŞI: Şi primar, şi agent de asigurări! ANI l-a declarat incompatibil pe edilul de la Şoldanu 

Foto: radio-oltenita.ro

Iulian Geambaşu – primarul comunei Şildanu, din judeţul Călăraşi, a fost declarat în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate întrucât, în perioada executării mandatelor de edil (2008 – 2012 şi 2012 – prezent), a desfăşurat şi activitatea remunerată de agent de asigurări în cadrul ASTRA SA.

Potrivit legislaţiei în vigoare, persoana faţă de care s-a constatat tarea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Agenţia Naţională de Integritate a declarat-o incompatibilă şi pe primăriţa comunei Drajna, din judeţul Prahova – Violeta Gontea, întrucât a deţinut, în perioada 19 iunie – 11 iulie 2012, şi calitatea de membru în cadrul Consiliului de Administraţie al Şcolii cu clasele I-VIII „Platon Mocanu” Drajna de Jos.  În noiembrie 2013, şi primarul comunei Bilciureşti din judeţul Dâmboviţa – Simion Eftimie a fost declarat incompatibil pentru că şi-a păstrat calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al şcolii din localitate. 

Adaugă un Comentariu

*