Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 23, 2022
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: A spart şase case într-o singură noapte! Fura tot ce-i pica la îndemână

CĂLĂRAŞI: A spart şase case într-o singură noapte! Fura tot ce-i pica la îndemână 

Foto: www.informatia-zilei.ro

Un tânăr de 22 de ani, din comuna Mitreni, judeţul Călăraşi, a băgat spaima printre vecini, după ce a pătruns prin efracţie în şase locuinţe şi anexe gospodăreşti, de unde a sustras diferite bunuri: unelte, chei, cabluri, acumularori autor etc. Bărbatul a fost prins chiar de unul dintre proprietari şi dat pe mâna poliţiştilor.

Faţă de M. Mihai a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanei bănuite de comiterea infracţiunilor de furt calificat.

Pentru prevenirea furturilor din locuinţe, poliţiştii recomandă luarea unor măsuri simple de protecţie a bunurilor deţinute:

– Asiguraţi intrarea în locuinţă cu uşi solide, metalice sau confecţionate din materiale rezistente, care să fie prevăzute cu încuietori sigure; nu neglijaţi nici ferestrele sau alte dependinţe.
– La plecarea de acasă, se închid bine toate căile de acces în locuinţă;
– Chiar şi în condiţiile în care vă aflaţi la domiciliu, nu lăsaţi uşa descuiată;
– În cazul apartamentelor situate la parter sau al caselor la curte, unde e posibil accesul prin escaladare, este necesar să vă protejaţi ferestrele cu grilaje metalice.
– Dacă sunteţi plecat pentru o perioadă mai lungă de timp de acasă, rugaţi un vecin să vă ridice eventualele facturi sau înştiinţări de plată prinse în uşă sau din cutia poştală, astfel încât să nu vă trădeze absenţa.
– Evitaţi să oferiţi detalii despre dumneavoastră şi vecinii dumneavoastră persoanelor necunoscute care vă abordează în apropierea casei sau în scara blocului. Grija reciprocă faţă de siguranţa celorlalţi scade şansele de reuşită ale infractorilor!
– Evitaţi să păstraţi în locuinţă sume mari de bani sau bunuri de valoare!

Adaugă un Comentariu

*