Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, august 5, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Spitalele, obligate să deconteze pacienţilor medicamentele cumpărate din farmacie

CĂLĂRAŞI: Spitalele, obligate să deconteze pacienţilor medicamentele cumpărate din farmacie 

spital judetean calarasi

Nu o dată, pacienţii internaţi în spitalele din România au fost puşi în situaţia de a-şi cumpăra din farmacii tratamentul, întrucât li s-a spus simplu că unitatea medicală nu are pe stoc medicamentele necesare. Oamenii au bombănit, dar până la urmă au scos bani din buzunare, considerând că sănătatea lor este mai importantă. Ce nu au ştiut internaţii este că există posibilitatea de a-şi recupera banii daţi pe medicamente.

„ Fiecare pacient, dacă este internat în spital, are dreptul, dacă spitalul nu are medicamentele respective, să facă o cerere care este vizată de şeful de secţie… se duce şi îşi cumpără medicamentele de la farmacie şi la externare, în maxim o lună de zile, el trebuie să primească contravaloarea reţetei pe care a achitat-o. Dacă cererea nu se aprobă, se face o plângere la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi noi trimitem  organul de control”, a declarat Marian Dinulescu, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Călăraşi, pentru observatorcl.ro.

Adaugă un Comentariu

*