Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 2, 2023
Sunteți Aici Home » REPORTAJ » CĂLĂTORIE: Bratislava, o lume diferită de a noastră în care timpul curge mai iute decât Dunărea

CĂLĂTORIE: Bratislava, o lume diferită de a noastră în care timpul curge mai iute decât Dunărea 

bratislava 4

Am urcat în avion. După o oră şi douăzeci de minute, am aterizat la Viena. Aglomeraţie. Civilizaţie. Bagaje multe. Grupul nostru entuziasmat. Dornic de a vedea lucruri noi. În primul rând, cum muncesc alţii. Cum sunt implementate proiectele derulate prin fonduri europene. Cum prosperă ţara. Iniţiativa acestei acţiuni aparţine Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, fostă APDRP. Participanţi – spuma presei din România şi câţiva reprezentanţi ai unor organisme care desfăşoară activităţi în domeniul agricol şi administrativ.

În Viena, zăbovim puţin. Doar să ne tragem sufletul. Să ne încărcăm plămânii cu alt sortiment de aer. Facem câţiva paşi, apoi, urcăm în autocar şi pornim spre Bratislava. Avem 80 de kilometri de parcurs. Autostrada, beton. Parcă eşti într-o altă lume. La mai puţin de 1.000 de kilometri de Bucureşti.

Ghid pe parcursul acestei călătorii de documentare, inedită prin amploare şi cantitatea de informaţie ce va fi livrată celor de acasă, este Ioana Popa – coordonator LDK. Organizator şi comunicator desăvârşit.

bratislava 3

Tare! Timpul curge mai iute decât Dunărea. Asta se întâmplă, de obicei când a-i vrea să faci mai multe. În Bratislava – capitala Slovaciei, ajungem pe înserat. Oraşul parcă tocmai acum prinde viaţă. Agitaţie. Oameni liniştiţi ies la plimbare. Centrul vechi este încărcat de tone de istorie şi culoare. Muzică. Fără manele! Se simte echilibrul tipic celor dinspre vest, al celor aflaţi mai aproape de inima Europei.

Am făcut o scurtă plimbare pe străduţele pline de terase şi locuri care te ţintuiesc. Ne acomodăm cu o altă lume, un pic diferită de a noastră, dar suficient să ne încânte la maximum. Ne reculegem puţin într-o catedrală plină de oameni deşi era târziu. Vrem să coborâm la Dunăre, dar renunţăm. Ne întoarcem la hotel.

Mâine pornim la drum. Avem de străbătut întreaga ţară şi multă treabă…

bratislava 2 bratislava 1

Adaugă un Comentariu

*