Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 28, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CĂLĂTORIE ca într-o cutie de sardele, în autobuzul de Nucet!

CĂLĂTORIE ca într-o cutie de sardele, în autobuzul de Nucet! 

calatori autobuz 1

Firmele de transport public auto nu au încă respect faţă de lege şi nici atât faţă de călători. Patronii unor astfel de societăţi care operează pe teritoriul judeţului Dâmboviţa profită la maximum de bietul om care, din nevoia de a ajunge mai repede acolo unde are probleme de rezolvat, închide ochii, acceptă cele mai mizerabile condiţii de călătorie.

Despre organele care ar trebui să urmărească cum îşi fac transportatorii datoria, ce să mai vorbim, controalele sunt realizate sporadic şi, atunci când se fac, şoferii microbuzelor se anunţă între ei şi devin brusc oameni onorabili, cu respect faţă de lege.

Astăzi, la ora 8:40, în autobuzul ce realizează cursa Nucet-Cazaci-Târgovişte nu se mai putea respira. Şoferul a încărcat maşina la greu. Te mirai de atâta încăpâţânare în intenţia sa de a băga oameni în spaţiul insuficient. 30 de călători pe scaune şi alţi 30, poate mai mulţi, în picioare, înghesuiţi precum sardelele.

Nici o fereastră deschisă, nu funcţiona nici un sistem de ventilaţie. Un adevărat coşmar pentru cei care au vrut să coboare la prima staţie, la intrare în Târgovişte. Călcat pe picioare, ciorapi rupţi, bagaje răsturnate, nervi şi stres.

În autobuz, oamenii mai vociferau, dar, aşa, pentru trecerea timpului, simţul civic era înăbuşit de necesitatea de a realiza călătoria cu orice preţ.

„Ar fi trebui să sune la garaj, să cheme o altă maşină, nu să ne omoare aici”, şopti o bătrânică care a dat de înţeles că ştie cum ar fi normalitatea. Tovarăşa de drum care i-a ascultat oful nu a zis nimic, doar a ridicat din umeri a neputinţă. Aşa cum se întâmplă de obicei…

calatori autobuz 3

Adaugă un Comentariu

*