Știri, Muntenia-Sud, România|luni, aprilie 23, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Camelia Potec, vizită la TÂRGOVIŞTE! Fosta campioană olimpică a fost încântată de Complexul de Natație

Camelia Potec, vizită la TÂRGOVIŞTE! Fosta campioană olimpică a fost încântată de Complexul de Natație 

Sursa foto: Facebook Cristian Daniel Stan

Complexul Turistic de Natație din Târgoviște a primit, astăzi, vizita unui oaspete de vază. Pragul cochetului bazin a fost călcat de Camelia Potec, fostă campioană olimpică și președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. Fosta mare sportivă brăileană s-a arătat încântată de centrul de natație târgoviștean, cel care, de anul viitor, va găzdui competiții oficiale din calendarul forului național de natație. Bazinul târgoviștean va fi testat de o comisie de acreditare din cadrul FRNPT și în același timp va mai suferi mici lucrări la blocstarturi în perioada următoare.

“Ne bucurăm foarte mult că fosta campioană olimpică Camelia Potec a rămas impresionată de această investiție. În curând, aici va ajunge o comisie de acreditare pentru a analiza în totalitate bazinul, iar de anul viitor complexul va găzdui competiții oficiale. Camelia Potec a lăsat de înțeles că bazinul este în cea mai mare parte OK pentru întreceri sportive, urmând să mai fie retușat doar la blocstarturi”, ne-a declarat Cristian Stan, primarul orașului Târgoviște.

Camelia Potec a participat la patru ediții ale Jocurilor Olimpice (Sydney -2000, Atena -2004, Beijing -2008, Londra – 2012), iar la Atena a devenit campioană olimpică la înot, în proba de 200 metri liber. În 2002, la Berlin a ajuns vicecampioană europeană la 200 m liber, iar în proba de 400 m liber a cucerit medalia de bronz. Alte două medalii de bronz a mai obținut la Europenele de la Helsinki, din 2002, în cadrul acelorași probe. În schimb, la Campionatele Mondiale, cele mai mari performanțe le-a bifat la edițiile din 2001 și 2009, găzduite de Fukuoka și Roma, când și-a adjudecat de două ori bronzul.

Ionuț Parghel

Adaugă un Comentariu

*