Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » CAMPANIE: 1 din 5 români nu știe că suferă de hipertensiune arterială!

CAMPANIE: 1 din 5 români nu știe că suferă de hipertensiune arterială! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: baragantv.ro)

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, Societatea de Cruce Roşie Filiala Dâmboviţa și Şcoala Postliceală Sanitară “Carol Davila” Târgovişte organizează, în perioada 17-24 mai 2017, activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei referitoare la hipertensiunea arterială, care a fost, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, responsabilă pentru 9,4 milioane de decese în anul 2010. Practic, presiunea arterială crescută este principalul factor de risc pentru deces şi dizabilitate la scară globală.

În România, după un studiu derulat în 2016, s-a estimat că 7,4 milioane de persoane aveau hipertensiune arterială, însă doar 80,9% știau că suferă de această boală. Asta înseamnă că 1 din 5 români habar nu are că este supus unor riscuri importante în ceea ce privește starea de sănătate, hipertensiunea arterială fiind principalul factor de risc pentru bolile cardiovasculare, responsabile de cele mai multe decese.

Prin urmare, eforturile autorităților în domeniu se concentrează pe conceperea şi implementarea unor programe de prevenţie, diagnosticare precoce şi control pe termen lung. În acest sens, DSP Dâmbovița organizează, în data de 24 mai 2017, de la ora 09:30, un stand de sănătate în Piața Tricolorului din Târgoviște, unde se vor distribui materiale informative, se va măsura tensiunea arterială si glicemia de către specialişti şi voluntari.

Pe 17 mai se sărbătorește „Ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale”.

Adaugă un Comentariu

*