Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, august 5, 2020
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » CAMPANIE: 24-30 aprilie 2017, Săptămâna Europeană a Vaccinării

CAMPANIE: 24-30 aprilie 2017, Săptămâna Europeană a Vaccinării 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: zci-cervirvac.hr)

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Dambovita celebrează în perioada 24-30 aprilie 2017 Săptămâna Europeană a Vaccinării, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare al populaţiei în privinţa importanţei vaccinării şi de a creşte acoperirea vaccinală. Accentul este pus pe activităţile destinate populaţiilor vulnerabile. Epidemiile recente subliniază responsabilitatea regională care este, de fapt, a noastră, a tuturor, de a menţine sub control bolile care pot fi prevenite prin vaccinare.

CITEŞTE ŞI: Tu ştii la ce riscuri îţi expui copilul refuzând vaccinarea?

În prezent, România se confruntă cu o epidemie de rujeolă. În perioada 2016-2017, au fost confirmate 3446 de cazuri de rujeolă. S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 37 judeţe, cele mai multe cazuri în judeţele: Caraş-Severin (728), Timiş (711), Arad (640), Mureş (321), Dolj (175), Bistriţa Năsăud (129), Cluj (90). 3317 din cazurile confirmate au fost persoane nevaccinate, 89 au fost persoane vaccinate cu o doză de vaccin RRO, 33 au fost persoane vaccinate cu două doze de vaccin RRO, iar 7 cazuri cu status vaccinal necunoscut. S-au înregistrat 17 decese (5 în judeţul Arad, 4 în judeţul Timiş, 3 în judeţul Dolj, 3 în judeţul Caraş-Severin, 1 în judeţul Satu Mare şi 1 deces în Bucureşti). Ca măsură de limitare a extinderii epidemiei de rujeolă, la nivel naţional a fost organizată o campanie suplimentară de vaccinare cu RRO a copiilor nevaccinaţi şi incomplet vaccinaţi. Campania de vaccinare continuă. Este necesară o acoperire vaccinală de 95% pentru prima şi a doua doză de vaccin RRO, pentru atingerea nivelului de imunitate a populaţiei necesar pentru a întrerupe transmiterea endemică.

În perioada 24-30 aprilie, sub sloganul „Prevenire. Protecţie. Vaccinare”, se vor derula activităţi de informare şi implicare a publicului ţintă şi de abordare a provocărilor legate de vaccinare.

Adaugă un Comentariu

*