Știri, Muntenia-Sud, România|marți, aprilie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CAMPANIE: Conducerea RNP a deschis „Luna Pădurii” în judeţul Dâmboviţa

CAMPANIE: Conducerea RNP a deschis „Luna Pădurii” în judeţul Dâmboviţa 

luna padurii 5

Astăzi a debutat „Luna Plantării Arborilor”, eveniment organizat de Regia Naţională a Pădurilor şi Direcţia Silvică Dâmboviţa într-un cadru sărbătoresc pe teritoriul Ocolului Silvic Găeşti, în şantierul de împădurire UP Văcăreasca VII, comuna Ulieşti. Aici, startul la împăduriri a fost dat de Dan Popescu – ministru secretr de stat în Ministerul mediului, Apelor şi PĂdurilor; Adam Crăciunescu – directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor şi Costel Preda – directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa. Alături de silvicultori s-au aflat elevi ai şcolilor din Ulieşti şi jurnalişti din presa locală şi naţională.

Înainte de a se pune mâna pe unelte, aşa cum cere regulamentul, celor angrenaţi în acţiunea de plantare li s-a prezentat şantierul şi specile de arbori care vor fi plantate pe suprafaţa de 0,7 Ha din trupul fondului forestier Văcăreasca, vestigii ale vechiilor Codrii ai Vlăsiei, care se întindeau, cu sute de ani în urmă, de sub dealurile subcarpatice, de-a lungul râurilor principale până la Dunăre. Nu au fost trecute cu vederea nici normele de protecţie a muncii. Elevii au ascultat cu atenţie indicaţiile specialiştilor, apoi au trecut la treabă.

luna padurii 4

Pentru plantare în acel sector, au fost pregătiţi 3.500 de puieţi de arbori, din care 2.240 puieţi de stejar pedunculat, 210 – frasin, 210 – cireş şi 840 – puieţi de păducel.

Manifestările „Luna Plantării Arborilor”, desfăşurate în perioada 15 martie – 15 aprilie, au rolul de a conştientiza populaţia cu privire la obligaţia civică şi necesitatea asigurării integrităţii şi dezvoltării sănătoase a pădurilor.

Prin acţiunile de plantare a puieţilor din diferitele specii de arbori şi arbuşti desfăşurate în acest interval de timp, se urmăreşte, în mod deosebit, atragerea tinerilor, a elevilor şi studenţilor spre astfel de activităţi cu plus valoare pentru viaţa noastră de azi şi de mâine.

Puieţii plantaţi în UP Văcăreasca VII au fost obţinuţi în Pepiniera Centrală Găeşti, aflată în subordinea Direcţiei Silvice Dâmboviţa, unitate cotată a fi una între cele mai bune din ţară. De aici pleacă spre şantierele de împăduriri zeci de mii de puieţii din toate speciile de arbori şi arbuşti.

luna padurii 7 luna padurii 6 luna padurii 1 luna padurii 2 luna padurii 3

Adaugă un Comentariu

*