Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, septembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CAMPANIE: Crucea Roşie Dâmboviţa, alături de persoanele cu dizabilităţi şi bolnavii de SIDA

CAMPANIE: Crucea Roşie Dâmboviţa, alături de persoanele cu dizabilităţi şi bolnavii de SIDA 

expoziţie copii dizabilităţi 1

Astăzi, Crucea Roşie Dâmboviţa şi Direcţia de Asistenţă Socială Târgovişte au organizat în Piaţa Tricolorului o expoziţie de felicitări şi desene realizate de copiii din cadrul Centrului de zi pentru copii cu dizabilităţi Târgovişte.

Evenimentul a fost prilejuit de sărbătorirea Zilei Internaţionale a Copiilor cu Dizabilităţi (3 decembrie) şi este parte integrantă a campaniei de sensibilizare a comunităţii cu privire la problematica persoanelor cu dizabilităţi, prevenirea abandonului şi instituţionalizării copiilor, promovarea serviciilor sociale şi recrutarea de voluntari.

Ulterior expoziţiei, s-a organizat un al doilea eveniment stradal, dedicat Zilei Mondiale de Luptă împotriva HIV/SIDA (1 decembrie). Voluntarii de Cruce Roşie, elevi de la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” şi Şcoala postliceală sanitară „Christiana”, îmbrăcaţi cu pelerine roşii, au format o fundiţă umană, semnificând solidaritatea cu persoanele afectate de infectia HIV.

Voluntarii au distribuit trecătorilor pliante şi 1.500 de prezervative primite din partea Asociatiei RONDA – Apahida. Manifestarea se înscrie în cadrul campaniei educationale privind informarea generală asupra problematicii infecţiei cu HIV/SIDA, ce urmează a fi derulată pe parcursul lunii decembrie 2015.

expozitie copii dizabilitati 2

Adaugă un Comentariu

*