Știri, Muntenia-Sud, România|marți, august 11, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CAMPANIE: Eşti victima violenţei în familie? Cere ajutor!

CAMPANIE: Eşti victima violenţei în familie? Cere ajutor! 

violenta-familie

Poliţiştii argeşeni vor derula, împreună cu Asociaţia Necuvinte, o campanie de prevenire a violenţei în familie, ce are ca punct central documentarul „Aripi frânte”, care prezintă situaţia victimelor violenţei domestice din România prin intermediul unor deţinute din Penitenciarul de Femei Târgşor.

Documentarul este construit în jurul poveştilor unor femei care au trăit o viaţă în abuzuri şi frică, ce le-a motivat pe acestea să reziste ani de zile, să nu ceară ajutorul nimănui ajungând la un moment dat să devina din victimă agresor, făcându-şi singure dreptate.

Campania de prevenire „Aripi frânte” se va desfăşura până la sfârşitul anului şi are ca scop informarea tuturor potenţialelor victime ale violenţei în familie cu privire la posibilităţile pe care acestea le au de a se apăra împotriva agresorilor. Cu această ocazie, va fi distribuit Ghidul Siguranţei Victimelor Violenţei în Familie şi vor fi lipite afişe în locurile publice.

Cazurile de violenţă în familie pot fi a nunţate la 112 sau la 0800.500.333 – Helpline non-stop gratuit. Violenţa în familie este prevăzută ca infracţiune în Codul Penal!

Adaugă un Comentariu

*