Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 19, 2019
Sunteți Aici Home » SOCIAL » CAMPANIE: Eu nu aud, tu mă auzi? Alicia trăieşte într-o lume fără sunete şi are nevoie de sprijinul nostru

CAMPANIE: Eu nu aud, tu mă auzi? Alicia trăieşte într-o lume fără sunete şi are nevoie de sprijinul nostru 

alicia

Alicia Cătălina Luca, o fetiță de 4 ani, face apel la sensibilitatea românilor pentru a o ajuta să audă. Drama micuței a început la vârsta de 2 ani, atunci când părinții au depistat că Alicia nu mai poate să recepteze sunete, de la bătutul palmelor la strigarea acesteia pe nume. După un control amănunțit la Spitalul Marie Curie din Capitală, medicii au descoperit că micuța suferea de hipoacuzie neurosenzoriala bilaterală profundă, un diagnostic care a venit ca un trăsnet pentru tinerii părinți.

După o lungă luptă, în data de 22 octombrie 2014, fetița a suferit o intervenție chirugicală pentru activarea primului implant cohlear, acesta fiind gratuit prin programul național de recuperare a deficiențelor neurosenzoriale. În urma operației, auzul i-a revenit într-o oarecare măsură, dar pentru a putea avea o viață normală, micuța are nevoie și de al doilea implant, care costă 25.000 de euro.

În acest sens, Asociația “Salvează o inimă” a demarat o campanie de strângere de fonduri care o va ajuta pe Alicia să audă și să se dezvolte în condiții normale. Donațiile pot fi făcute pe platforma de donații online – https://salveazaoinima.ro/campaigns/luca-alicia-catalina/ sau în conturile bancare deschise pe numele fetiței: RO48RNCB014414323508 0001 (RON), RO91RNCB0144143235080003 (EURO).

“În decurs de aproape un an, am rezolvat trei cazuri asemănătoare de hipoacuzie neurosenzorială – Patrick Stănculescu, Brianna Ivașcu și Gabriel Voinea – datorită bunăvoinței persoanelor care au donat pentru ei. La ora actuală, cei trei copii aud bine și se dezvoltă în condiții foarte bune. Ne dorim să-i oferim, împreună, și Aliciei această șansă de a ne putea auzi. Din fericire, oamenii deja s-au sensibilizat la primirea apelului umanitar pe care l-am făcut pe Facebook și nu mai sunt foarte mulți pași până când vom strange toți banii pentru fetiță”, declară Vlad Plăcintă – președintele Asociației “Salvează o inimă”.

Adaugă un Comentariu

*