Știri, Muntenia-Sud, România|marți, februarie 18, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CAMPANIE: Hai la şcoală! Unicef şi Carrefour dă o şansă la educaţie copiilor vulnerabili

CAMPANIE: Hai la şcoală! Unicef şi Carrefour dă o şansă la educaţie copiilor vulnerabili 

Campania  ''Hai la scoala!''

În perioada 26 octombrie – 22 noiembrie 2015, UNICEF și Carrefour continuă eforturile de susţinere a educaţiei şi desfășoară o nouă campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini copiii proveniți din medii defavorizate să meargă la școală. Clienții din cele 28 de hipermarketuri Carrefour din întreaga țară pot alege să adauge la bonul lor un leu la casa de marcat și să ajute astfel copiii să nu abandoneze școala.

Fondurile strânse prin această campanie vor sprijini implicarea UNICEF pe trei paliere de intervenţie: la nivelul şcolii, al familiei şi al comunităţii.
• Intervenţiile la nivelul şcolii au ca scop transformarea şcolii într-un mediu prietenos pentru copii, formarea mediatorilor şcolari, a directorilor şi a cadrelor didactice pentru a-şi adapta stilul de lucru nevoilor fiecărui elev.
• La nivelul familiei se urmăreşte întărirea legăturii părinţilor cu şcoala, implicarea lor în viaţa şcolară a copiilor lor şi acordarea de sprijin părinţilor prin consiliere şi discuţii individuale.
• Intervenţiile la nivelul comunităţii urmăresc mobilizarea membrilor comunităţii pentru a se implica şi a sprijini familiile ai căror copii sunt în risc de abandon şcolar.

În România, sunt aproximativ 300.000 de copii in afara sistemului de educație, iar doi din 10 copii nu termină opt clase. Mai mult decat atât, aproximativ 40% din tinerii de 15 ani sunt semianalfabeți funcționali, conform testelor PISA din anul 2012.

Adaugă un Comentariu

*