Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » CAMPANIE: Iulie a fost declarată luna naţională a informării despre efectele consumului de alcool

CAMPANIE: Iulie a fost declarată luna naţională a informării despre efectele consumului de alcool 

Sursa foto: www.dspbihor.ro

Campania de informare, educare şi comunicare se adresează în special viitoarelor mămici, cărora le vor fi dezvăluite motivele pentru care trebuie să spună NU alcoolului în timpul sarcinii.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, se vor distribui materiale informative, atât în cadrul secţiilor de obstetrică-ginecologie ale spitalelor, cât şi în cadrul unor standuri de sănătate stradale, şi se vor organiza activităţi recreativ-sportive în timpul cărora se vor populariza mesajele de conştientizare a femeilor însărcinate cu privire la efectele expunerii prenatale la alcool asupra dezvoltării fizice şi psihice a copilului.

“Nu există tratament care să poată preveni efectele nocive ale alcoolului asupra fătului, cea mai bună măsură în această privinţă este evitarea totală a consumului de alcool pe perioada sarcinii. Expunerea prenatală la alcool poate produce efecte iremediabile asupra sănătăţii şi dezvoltării fizice şi psihice a copilului”, este mesajul cheie pe care campania dorește să îl transmită populației.

Sfaturi pentru femeile care doresc să devină mame:
– Cel mai adecvat moment pentru a renunţa la consumul de alcool pentru o femeie care planifică o sarcină este cel în care a decis că îşi doreste un copil;
– O femeie gravidă nu ar trebui să consume deloc alcool în timpul sarcinii;
– Consumul de alcool în timpul sarcinii poate provoca pierderea sarcinii, naşterea unui copil mort sau diferite tulburări pe tot parcursul vieţii, cunoscute sub denumirea de sindrom alcoolic fetal.

În judeţul Dâmboviţa, se implică pentru reuşita campaniei de informare Direcţia de Sănătate Publică, Asociaţia Judeţeana Sportul pentru Toţi, Asociaţia Tineri pentru Europa de Mâine şi Crucea Roşie.

Adaugă un Comentariu

*