Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 17, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » CAMPANIE: Omule, nu fii nepăsător! Ajută familiile sinistrate din Oltenia!

CAMPANIE: Omule, nu fii nepăsător! Ajută familiile sinistrate din Oltenia! 

Foto: Ora de Sibiu

Arhiepiscopia Târgoviștei desfășoară în această perioadă o campanie umanitară în sprijinul sinistraților din Oltenia, afectați de revărsarea apelor. Ajutoarele se vor colecta până pe data de 17 august, la parohii, între 18 și 19 august, la protoierii, iar între 20 și 21 august, la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, de unde vor fi direcționate către Arhiepiscopia Craiovei, (pentru sinistrații din județul Gorj), Arhiepiscopia Râmnicului (pentru sinistrații din județul Vâlcea) și Episcopia Slatinei și Romanaților (pentru sinistrații din județul Olt).

”Biserica noastră îndeamnă pe fiii și fiicele sale ca, unind rugăciunea cu fapta bună, să participe la colectele organizate de parohii și mânăstiri, oferind produse neperisabile (ulei, zahăr, făină, orez, conserve), apă plată și minerală, produse de igienă, pături etc. Produsele colectate vor fi distribuite în localitățile afectate de inundații prin intermediul consiliilor și comitetelor parohiale, sub îndrumarea preoților parohi și coordonarea centrelor eparhiale”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Campania umanitară ”Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia!” a fost inițiată de către Patriarhia Română și Televiziunea Română, care își exprimă speranța că, prin ajutorul oferit, semenii noștri din Oltenia vor reuși să depășească momentele grele prin care trec.

Adaugă un Comentariu

*