Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CAMPANIE: Plantăm fapte bune în România! Pe 14 noiembrie, simultan în 14 judeţe!

CAMPANIE: Plantăm fapte bune în România! Pe 14 noiembrie, simultan în 14 judeţe! 

Sursa foto: plantamfaptebune.ro

Sâmbătă, 14 noiembrie 2015, se desfăşoară în România o campanie naţională de împădurire, ocazie cu care se vor planta, într-o singură zi, 1.000.000 de puieţi de arbori, puşi la dispoziţie gratuit de RNP Romsilva. Acţiunea a fost iniţiată de Asociaţia EcoAssist din Bucureşti, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, şi a primit, în 2013, Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României.

La nivel de ţară, se va acţiona simultan în 18 localităţi: Călăraşi – Ulmu şi Jegălia, Constanţa – Peştera, Giurgiu – Malu, Teleorman – Talpa, Dolj – Rojişte şi Greceşti, Hunedoara – Brad, Vâlcea – Feteni, Dâmboviţa – Bezdead, Buzău – Boboc şi Beceni, Covansa – Belin, Sălaj – Valcău de Jos, Arad – Zerind şi Fântânele, Prahova – Plopu si Valea Călugărească, Timiş – Utvin.

Mișcarea socială constă și în efortul celor care se organizează pe cont propriu, românii fiind invitați să planteze câte un puiet într-un loc care le este la îndemână și pentru care au acceptul proprietarului.

În judeţul Giurgiu, s-au alăturat campaniei „Plantăm fapte bune în România” Şcoala Gimnazială „Academician Marin Voiculescu” şi Consiliul Elevilor, cu sprijinul Primăriei Giurgiu, Parcului Natural Comana şi SC Giurgiu Servicii Locale SA. Voluntarii îşi vor începe munca la ora 09:00, în zona periferică a municipiului (stadion-centrură), unde vor fi plantaţi 100 de puieţi de arbori.

Adaugă un Comentariu

*