Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, martie 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » CAMPANIE: Poliţia dâmboviţeană disciplinează pietonii prin acţiuni de informare

CAMPANIE: Poliţia dâmboviţeană disciplinează pietonii prin acţiuni de informare 

politie campanie stradala 1

Poliţiştii dâmboviţeni din cadrul Serviciului Rutier şi cei specializaţi în prevenirea criminalităţii au desfăşurat vineri – 23 ianuarie o campanie stradală de informare a pietonilor, în încercarea de a preveni implicarea acestora în evenimente rutiere. În 2014, în judeţul Dâmboviţa s-au produs 92 de accidente ca urmare a indisciplinei pietonilor. Dintre acestea, 41 s-au soldat cu decesul a 14 persoane şi rănirea gravă a altor 30.

Astăzi, s-a acţionat în zona Şcolii „Ioan Alexandru Brătescu Voineşti” din Târgovişte, oamenilor legii alăturându-li-se şi patrulele de circulaţie ale unităţii de învăţământ. Astfel de acţiuni vor fi organizate şi pe viitor, în alte zone fierbinţi din judeţ. Au fost distribuite flyere cu recomandări preventive, pentru ca pietonii să devină o categorie responsabilă de participanţi la traficul rutier şi pentru a preveni victimizarea acestora ca urmare a implicării în accidente de circulaţie.

politie campanie stradala 2

Pentru prevenirea implicării copiilor în evenimente rutiere, poliţia dâmboviţeană recomandă părinţilor să îi înveţe pe cei mici:

– Să circule numai pe trotuare !

– Să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje!

– Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora!

– Să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii!

– Să evite să traverseze strada în fugă!

– Să evite să se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)!

De asemenea, poliţia dâmboviţeană recomandă conducătorilor auto:

– Reduceţi viteza la trecerile pentru pietoni, în zone aglomerate, în aproprierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii şi în zona unităţilor şcolare.

– Respectaţi-vă partenerii de trafic – pietonii! Nu uitaţi că şi dumneavoastră vă regăsiţi adesea în această «calitate» în trafic.

– Nu folosiţi telefoanele mobile în timpul conducerii. Acest fapt vă diminuează atenţia şi nu puteţi observa la timp ceea ce se întâmplă cu ceilalţi participanţi la trafic.

Adaugă un Comentariu

*