Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » SOCIAL » CAMPANIE: Preveniţi ghinionul! Pompierii desfăşoară activităţi de informare în toate zilele de marţi 13

CAMPANIE: Preveniţi ghinionul! Pompierii desfăşoară activităţi de informare în toate zilele de marţi 13 

marti 13

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat şi în acest an iniţiativei derulată la nivel european, astfel că marţi 13 octombrie, la nivel naţional va fi marcată „Ziua Informării Preventive”. Practic, din 2011, evenimentul se organizează ori de câte ori data de 13 pică într-o zi de marţi.

Activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, cu sprijinul E.ON România, urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă şi se vor desfăşura sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră.

Marţi, 13 octombrie 2015, sediile inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă şi ale subunităţilor de intervenţie locale îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei, vizualizând tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare. Totodată, în zonele cu public numeros vor fi organizate puncte de informare preventivă şi exerciţii demonstrative de stingere, descarcerare şi acordare a primului ajutor medical de urgenţă.

Anual, în România sunt înregistrate peste 5.500 incendii la locuinţe. Pe lângă pagubele însemnate, acestea produc şi aproape 700 victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinţe sunt coşul de fum defect sau necurăţat – 34%, instalaţii electrice defecte sau improvizate – 22%, mijloacele de încălzire – 17% şi fumatul şi focul deschis – 13%.

În Dâmboviţa, se vor desfăşura următoarele activităţi:
– în intervalul orar 10:00 – 14:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa va organiza “Ziua Porţilor Deschise”, atât la reşedinţa instituţiei din municipiul Târgovişte, cât şi în subunităţile operative din judeţ.
– cadre ale Inspecţiei de Prevenire din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa vor desfăşura activităţi de informare preventivă a cetăţenilor, privind riscurile generatoare ale unor situaţii de urgenţă, măsuri de prevenire a acestora şi reguli de comportare în momentul producerii unor situaţii de urgenţă, organizându-se puncte de informare preventivă în centre comerciale din municipiul Târgovişte, unde vizitatorii vor primi diverse materiale informative (flyere şi stickere). În această activitate vor fi implicate şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) din localităţi, care vor desfăşura acţiuni locale de informare preventivă, distribuind cetăţenilor materialele informative dedicate Zilei Informării Preventive.
– concurs radiotelefonic organizat cu sprijinul unui post de radio local, unde participanţii vor putea câştiga unul din cele 5 (cinci) stingătoare de incendiu – tip P2 oferite ca premii.

Adaugă un Comentariu

*