Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 23, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » CAMPANIE: Primăria Târgovişte începe pe 10 iunie sterilizarea gratuită a câinilor cu stăpân

CAMPANIE: Primăria Târgovişte începe pe 10 iunie sterilizarea gratuită a câinilor cu stăpân 

sterilizare-caini k

Primarul înterimar al municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan a precizat că, pe 10 iunie 2015, administraţia locală va demara campania de sterilizare a câinilor cu stăpân. Bugetul alocat de Consiliul Local se ridică la 100.000 de lei.

Procedura prevede că deţinătorii de câini de rasă comună sau metis trebuie să completeze o cerere tip la sediul Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei (Strada Radu de la Afumaţi, între orele 09:00 -14:00), după care li se va elibera un bon valabil timp de 90 de zile, pe care-l va folosi la Cabinetul Veterinar al SC Amivet Impex SRL, din Calea Bucureşti, nr. 535. Proprietarii trebuie să facă dovada că şi-au microcipat câinii, prezentând la Direcţia de Salubritate, în momentul completării cererii, carnetul de sănătate al animalului, pe care este ataşat autocolantul special.

„Pentru combaterea fenomenului câinilor fără stăpân, acţiunile autorităţii locale, oricât de bine conturate, structurate şi dirijate ar fi, nu pot avea rezultatele scontate în stăpânirea fenomenului dacă nu sunt întreprinse o serie de măsuri conexe. Este ştiut că bazinul din care este alimentat domeniul public şi privat al municipiului Târgovişte cu câini fără stăpân este gospodăria individuală a târgovişteanului într-o bună parte, dar şi gospodăriile cetăţenilor din zonele limitrofe, care aduc puii şi îi abandonează în preajma pubelelor din oraş, potrivit principiului fals că se va găsi un bun creştin să aibă grijă de ei. Această populaţie canină reprezintă noul val care se va înmulţi în interiorul urbei noastre”, se arată în raportul de specialitate în baza căruia consilierii locali au aprobat alocarea sumei de 100.000 de lei pentru sterilizarea câinilor cu stăpân.

Adaugă un Comentariu

*