Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 1, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » CAMPANIE: România a reuşit să scadă numărul accidentelor de muncă

CAMPANIE: România a reuşit să scadă numărul accidentelor de muncă 

seminar ITM Dambovita

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa a punctat „Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă” prin organizarea unui simpozion având ca temă de dezbatere exact problemele legate de sănătatea şi securitatea la locul de muncă.

Alături de reprezentanţi ai Inspectoratului s-au aflat agenţi economici din judeţul Dâmboviţa şi ziarişti. Potrivit datelor prezentate, în fiecare an se produc circa 2 milioane de decese ca urmare a vătămărilor profesionale, îmbolnăvirilor în muncă şi 300 de mii de morţi din cauza accidentelor la locul de muncă.

Statisticile Organizaţiei Internaţionale a Muncii estimează că, anual, peste 313 milioane de lucrători suferă accidente, urmate de incapacitate temporară de muncă şi se produc aproximativ 160 de milioane de cazuri de îmbolnăviri profesionale.

Potrivit specialiştilor în Protecţia Muncii, această cronică neagră poate fi eliminată prin conştientizarea tuturor factorilor cu privire la necesitatea implementării unor măsuri eficiente de prevenire şi protecţie la locurile de muncă. Angajatorii şi lucrătorii trebuie să-şi schimbe mentalitatea în ceea ce priveşte sănătatea şi securitatea lor în muncă.

În România, numărul accidentelor de muncă a scăzut de la 508 – în 2008 la 185 – în 2014. Inspecţia Muncii desfăşoară acţiuni care vizează consolidarea culturii de prevenire a riscurilor de accidente de muncă şi îmbolnăvire profesională, prin combinarea unor instrumente precum informarea, conştientizarea, îndrumarea şi controlul modului de aplicare a legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Campaniile şi acţiunile specifice sunt focalizate pe îmbunătăţirea securităţii şi sănătăţii în muncă, în special în acele sectoare ale economiei naţionale pentru care indicatorii statistici arată o creştere a incidenţei accidentelor de muncă.

Adaugă un Comentariu

*