Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 23, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CAMPANIE: Românii din Italia strâng semnături pentru schimbarea ambasadoarei Dana Constantinescu

CAMPANIE: Românii din Italia strâng semnături pentru schimbarea ambasadoarei Dana Constantinescu 

Foto: activenews.ro

Asistam in aceste zile la schimbarile istorice la nivel politic din Romania. Cativa dintre noi, romani din Italia, am cerut printr-o scrisoare deschisa celor doi Presedinti ai Romaniei, retragerea de la post a Ambasadoarei Romaniei de la Roma pe motiv ca nu a consultat si nu a facut front comun cu asociatiile romanesti din Italia in demersurile pentru marirea numarului de sectii de vot, nu a solicitat sprijinul asociatiilor si al societatii civile din Italia pentru gestionarea sectiilor de votare, nu a implicat asociatiile pentru a participa cu membri in sectiile de votare, nu a stabilit o rezerva de personal pentru membrii sectiilor de votare, nu a dispus amplasarea de grupuri sanitare in jurul sectiilor de votare, nu a facut din timp demersurile necesare catre primaria Romei pentru anularea restrictiilor de trafic pentru cetatenii romani. A chemat fortele de ordine (politia si carabinierii) ca sa inabuseasca si sa intimideze manifestatiile de protest pasnic ale alegatorilor romani.

In urma acestor actiuni, Ambasadoarea Romaniei de la Roma, dna Dana Constantinescu poate fi acuzata de urmatoarele: ingradirea dreptului la vot a romanilor din Roma si din alte orase, deteriorarea grava a imaginii Romaniei si a romanilor din Italia, neindeplinirea sarcinilor care ii revin in calitate de Ambasador, daune fizice suportate de romanii batuti de catre politie si alte acuzatii la fel de grave.

ARI lanseaza campania pentru strangerea de semnaturi, petitie prin care cerem Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, inlocuirea Ambasadorului Romaniei de la Roma.

Formularele completate cu datele personale vor fi centralizzate fizic la sediul Asociatiei Romaniei din Italia – Roma (Via del Fringuello 50a 00169 RM) s-au in format electronic (tabelele pot fi completate/semnate/scanate si trimise la adresa de email info@associazionedeiromeni.it).

Asociatia Romanilor din Italia

Adaugă un Comentariu

*