Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » CAMPANIE: Săptămâna prevenirii criminalităţii a ajuns la cea de-a XI-a ediţie!

CAMPANIE: Săptămâna prevenirii criminalităţii a ajuns la cea de-a XI-a ediţie! 

prevenire-1

„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, campanie iniţiată de Poliţia Română, a ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediţie. În Dâmboviţa, sunt angrenate în acţiunile de prevenţie, alături de Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Şcolar, Organizaţia „Salvaţi Copiii” şi Penitenciarele Mărgineni şi Găeşti.

„Lansarea acestor activităţi se realizează la nivelul Poliţiilor municipale şi a celor orăşeneşti. Astăzi, vorbim despre prevenirea delicvenţei juvenile. Mâine, avem ca acţiune prevenirea victimizării minorilor, miercuri – prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, joi – prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi vineri – siguranţa rutieră.

Noi intenţionăm să desfăşurăm activităţile de prevenire în instituţiile de învăţământ. Chiar mi-am propus să nu existe şcoală din judeţul Dâmboviţa care să nu fie vizitată de un poliţist care le va prezenta copiilor aspecte, sfaturi, pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor sau ale accidentelor de circulaţie”, a declarat comisarul şef Danil Zepişi – şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

prevenire-2În afară de întâlnirile de acum obişnuite dintre oamenii legii şi elevi, vineri, 30 septembrie, în parcarea din faţa Centrului de Prevenire a Criminalităţii, va fi organizată simularea unui accident rutier cu victime şi cercetarea la faţa locului. Scopul acestei activităţi este de a informa participanţii la trafic şi publicul larg despre măsurile ce pot fi adoptate în trafic în cazul unui accident rutier şi de a-i învăţa cum este corect să reacţioneze în situaţia în care vor fi martorii unui astfel de incident.

Campania de prevenire care se va desfăşura pe parcursul întregii săptămâni are rolul de a reaminti comunităţii importanţa atitudinii preventive şi rolul fiecărei persoane la menţinerea gradului de siguranţă pe care o dorim în localităţile în care trăim în special şi în societate, în general.

Adaugă un Comentariu

*