Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 15, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » CAMPANIE: Spune DA! Susține donarea de organe! Startul s-a dat la Câmpina

CAMPANIE: Spune DA! Susține donarea de organe! Startul s-a dat la Câmpina 

Sursa foto: www.bioethics.com

Sâmbătă – 17 octombrie 2015, în oraşul Câmpina, din judeţul Prahova, s-a dat startul campaniei „Spune DA! Susţine donarea de organe!”, iniţiată în urmă cu nouă ani de Asociaţia Transplantaţilor din România. Caravana va poposi ulterior în alte trei punte importante ale ţării: Piteşti, Râmnicu Vâlcea şi Cluj Napoca. Voluntarii (pacienţi cu transplant, bolnavi în program de dializă şi diferiţi susţinători) vor vorbi despre beneficiile donării de organe în scop terapeutic. Alături de ei, în acest maraton pentru viaţă, se vor afla numeroşi motociclişti şi elevi.

„Demersurile de informare derulate de Asociatia Transplantatilor din Romania ne ajuta pe noi, autoritatile implicate, in incercarea de a oferi cat mai multe date si informatii celor interesati sa stie cum se deruleaza activitatea de transplant in Romania si modul in care se poate dona. De asemenea, aceste campanii sunt extrem de utile si pentru ca toti cetatenii sa stie care sunt reglementarile legale ce trebuie respectate in activitatea de donare, dar si in activitatile post-transplant sau de tratament post-transplant” a declarat Nicolae Banicioiu, – ministrul Sănătăţii.

De anul acesta, românii se pot înscrie în Registrul Naţional al Donatorilor de Organe printr-o procedură mult simplificată, prin intermediul cardului de sănătate, renunţându-se la declaraţia notarială, care era solicitată până acum. Specialiştii spun că un donator de organe poate salva opt vieţi!

Adaugă un Comentariu

*