Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 27, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CAMPANIE: Spune şi tu cum ar trebui să funcţioneze Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic!

CAMPANIE: Spune şi tu cum ar trebui să funcţioneze Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic! 

Violeta Alexandru - ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (SURSA FOTO: Radu Tuţă / Agerpres)

Românii sunt invitaţi să-şi spună părerea cu privire la înfiinţarea Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic. Comentariile se pot trimite, până vineri – 27 noiembrie, pe pagina de facebook a instituţiei – https://www.facebook.com/mcpdc, dar şi prin email la adresa secretariat.mcpdc@gov.ro.

În paralel, ministrul Violeta Alexandru va iniţia o serie de discuţii cu reprezentanţi ai mass-media, ai grupurilor informale de cetăţeni şi ai societăţii civile cu reţele şi structuri de reprezentare în ţară, pentru a putea prelua cât ai multe opinii despre crearea şi mandatul acestei noi structuri guvernamentale.

„Odată depăşită această etapă de creare, practic, de la zero, a unei instituţii publice, în cadrul de reglementare specific, activitatea noastră se va referi, printre altele, la: transparenţa documentelor propuse/discutate în şedinţele de Guvern, realizarea, de către fiecare Ministru/Secretari de Stat, a unor rapoarte de transparenţă după întâlnirile cu grupurile de interese, angajarea personalului contractual în acest Minister pe un model de criterii de performanţă – reprezentând studiu pilot pentru un proces similar în alte autorităţi publice, acest ultim obiectiv cu riscul prelungirii etapei organizatorice până la care Ministerul va fi funcţional.

Avem un singur an la dispoziţie şi ne propunem să nu îl irosim. Obiectivele noastre ţin totuşi cont de durata limitată a mandatului şi solicităm opiniei publice ca în sugestiile formulate, să ţină cont de acest aspect”, se arată într-un comunicat de presă remis către mass-media.

Adaugă un Comentariu

*