Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CAMPANIE: „Străzile noastre, alegerea noastră”! Soluţii ecologice de transport pentru oraşe mai curate

CAMPANIE: „Străzile noastre, alegerea noastră”! Soluţii ecologice de transport pentru oraşe mai curate 

Foto: www.freerider.ro

În următoarele șapte zile, pe parcursul celei de a 13-a ediții aSăptămânii europene a mobilității, vor avea loc sute de evenimente de promovare a transportului durabil în întreaga Europă. Ediția din acest an urmărește să încurajeze locuitorii să „ia în stăpânire” spațiile urbane, pentru a crea orașul în care își doresc să trăiască. Această acțiune se desfășoară sub sloganul „Străzile noastre, alegerea noastră”.

Organizatori de la nivel național și local din peste 2.000 de orașe din 43 de țări vor lansa concursuri, zile fără mașini și multe alte activități. Toate aceste acțiuni își propun să pună în discuție atât problemele legate de trafic și de poluare, cât și alternativele mai ecologice de transport.

Săptămâna europeană a mobilității, care are loc până la 22 septembrie, vizează, de asemenea, să încurajeze o dezbatere publică privind modul în care zonele urbane pot fi transformate pentru a îmbunătăți calitatea mediului și, implicit, a vieții.

Adaugă un Comentariu

*