Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 31, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » CAMPANIE: Studenţii UVT discută despre problemele de sănătate cu care se confruntă

CAMPANIE: Studenţii UVT discută despre problemele de sănătate cu care se confruntă 

studenti-uvt

Universitatea Valahia din Târgovişte derulează, până la sfârşitul acestei luni, campania „Mens sana in corpore sano”, grupul ţintă fiind format din peste 200 de tineri de la diferite specializări care urmează cursuri de licență sau master. Toți studenții universității sunt însă invitați să participe la acțiunile campaniei, întrucât scopul acesteia este de a aduce în discuție problemele de sănătate cu care se confruntă tinerii din România. Este vorba, de exemplu, despre obezitate, boli neurologice, boli cu transmitere sexuală, vicii de refracție, afecțiuni a căror incidență în rândul tinerilor este în continuă creștere.

„Cunoașterea factorilor care conduc la apariția acestor boli, a implicațiilor majore pe care le pot avea asupra viitorului tinerilor, atât în plan personal, cât și profesional, precum și a modalităților prin care pot fi prevenite sau tratate aceste boli reprezintă principalele direcții de informare urmărite”, se arată într-un comunicat al Universităţii Valahia.

Pe parcursul campaniei sunt puse la dispoziția studenților două puncte de contact și materiale informative iar în data de 21 octombrie va fi organizată o masă rotundă la care studenții vor putea discuta cu specialiștii invitați despre relația între alimentație, mișcare fizică, viață intimă și sănătate.

Adaugă un Comentariu

*