Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Campingul de la Zănoaga va primi în scurt timp turişti

Campingul de la Zănoaga va primi în scurt timp turişti 

Săptămâna aceasta, o echipă tehnică din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa a efectuat recepţia obiectivului „Camping Zănoaga”, investiţie realizată de administraţia judeţului în cadrul unui proiect finanţat din fonduri guvernamentale şi locale.

„Realizarea acestui camping pentru turişti în zona Zănoaga va avea ca efecte directe, eficientizarea gestionării deşeurilor turistice şi implicit o mai bună protejare a zonelor vizate, asigurarea unor condiţii optime de cazare şi de informare din punct de vedere al potenţialului existent în zonă.
Campingul dispune de 14 căsuţe de cazare, locuri de campare, spaţiu sanitar prevăzut cu duşuri şi toalete precum şi locuri amenajate pentru servirea mesei. Valoarea totală a obiectivului este de 1.471.930,20 lei.
Consiliul Judeţean Dâmboviţa derulează acest proiect de reabilitare a infrastructurii turistice din zona montană înaltă a judeţului, având ca obiective finale dezvoltarea reţelei de cabane – centre de informare şi refugii montane în masivele care nu beneficiază de adăposturi şi creşterea numărului de turişti în Platoul Padina.
De asemenea, se urmăreşte la acest moment, sprijinirea dezvoltării reţelei Salvamont din România, traseele turistice fiind reabilitate iar din punct de vedere al unor intervenţii de urgenţă  a fost amenajat eliportul în  apropierea Salvamont Peştera.

Proiectul mai vizează dezvoltarea turismului ecologic, promovarea sporturilor de iarna şi “echilibrarea” din punct de vedere turistic a masivului Bucegi”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Obiectivul recepţionat va intra în circuitul turistic după ce se vor finaliza procedurile de introducere în patrimoniul judeţului şi de administrare a obiectivului.

Adaugă un Comentariu

*