Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » CAPTURARE ȘI STERILIZARE! Soluția Vier Pfoten pentru eliberarea străzilor de câini

CAPTURARE ȘI STERILIZARE! Soluția Vier Pfoten pentru eliberarea străzilor de câini 

caini

VIER PFOTEN a transmis azi Guvernului şi Parlamentului României o soluţie alternativă prin care străzile să fie eliberate de câini fără stăpân, fără ca aceştia să fie ucişi.

Ca urmare a regretabilei tragedii petrecute recent în Bucureşti, preşedintele Traian Băsescu a solicitat Parlamentului să autorizeze rapid prin lege uciderea a zeci de mii de câini fără stăpân. Premierul Victor Ponta a cerut la rândul său instituţiilor abilitate să scoată câinii fără stăpân de pe străzi. Pe acest fond, este posibil ca Parlamentul să ia o decizie în cursul acestei luni, odată cu finalizarea legii de gestionare a populaţiei canine iniţiate în 2007.

“Suntem impresionaţi de declaraţiile emoţionale şi extremiste ale conducătorilor ţării, care îşi instigă proprii cetăţeni la ură şi ucidere. Facem apel la un dialog raţional şi constructiv.Oferim astăzi o soluţie şi ne aşteptăm ca liderii acestei ţări să o folosească”,a declarat Gabriel Păun, director de campanii la VIER PFOTEN International.

Uciderea în masă a câinilor nu are niciun efect asupra cauzelor problemei: lipsa înregistrării şi identificării, înmulţirea rapidă a câinilor sau nepedepsirea abandonului. Tocmai de aceea, VIER PFOTEN foloseşte în programul ”Animale fără Stăpân” metoda capturării şi sterilizării: câinii fără stăpân sunt prinşi, vaccinaţi antirabic, deparazitaţi, înregistraţi şi marcaţi cu crotal.

”Echipele mobile ale VIER PFOTEN au prins şi sterilizat peste 10.600 de câini în Bucureşti, însă eforturile noastre nu au fost dublate niciodată de cel al autorităţilor, nici în tratarea cauzei, şi nici a efectelor. E ca atunci când uiţi un robinet deschis şi ţi se inundă casa. E logic ca mai întâi să închizi robinetul şi abia apoi să începi să evacuezi apa”,explică Gabriel Păun.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*