Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 21, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » Caravana SMURD „Fii pregătit” poposeşte la Târgovişte şi Moreni! Participă şi tu la cursuri!

Caravana SMURD „Fii pregătit” poposeşte la Târgovişte şi Moreni! Participă şi tu la cursuri! 

caravana smurd

În acest week-end, poposeşte pentru prima dată în judeţul Dâmboviţa Caravana SMURD „Fii pregătit”. Este vorba despre un centru mobil de instruire a populaţiei în vederea acordării primului ajutor în situaţii de urgenţă. sala de şcolarizare are o capacitate de 40 de locuri şi este dotată cu echipamente medicale şi de prim-ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare.

Caravana se va afla sâmbătă, 2 decembrie, începând cu ora 10:00, în parcarea magazinului Praktiker din Târgovişte, pentru ca duminică să fie prezentă, tot de la 10:00, în municipiul Moreni, în parcarea stadionului „Flacăra”.

„În cele două zile, personalul specializat din cadrul ISU Dâmboviţa va desfăşura cursuri de pregătire a cetăţenilor, în scopul formării unui comportament adecvat înainte, pe timpul şi după producerea diferitelor situaţii de urgenţă: cutremure, inundaţii, incendii, alunecări de teren. De asemenea, cursul va conţine şi o parte practică interactivă, în care paramedicii SMURD din cadrul ISU «Basarab I» Dâmboviţa vor prezenta măsuri de prim-ajutor în diferite situaţii”, ne-a explicat lt. col. Mihăiţă Păun – împuternicit prim-adjunct inspector şef ISU Dâmboviţa.

Persoanele interesate să participe la cursurile organizate în Caravana SMURD ‘Fii pregătit!’ se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD: http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/.

Caravana SMURD „Fii pregătit” a ajuns în anul scurs de la lansarea acestui proiect în 60 localități din toate regiunile ţării și a organizat peste 400 de sesiuni de formare, la care au participat peste 20.000 de persoane.

Adaugă un Comentariu

*