Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 31, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » CARD ROȘU PENTRU ROMÂNIA! Solidaritate internațională fără precedent împotriva legalizării masacrului canin

CARD ROȘU PENTRU ROMÂNIA! Solidaritate internațională fără precedent împotriva legalizării masacrului canin 

caini maidanezi

In Romania, timp de 20 de ani, uciderea constanta a cainilor fara stapan s-a dovedit a fi o metoda ineficienta, care, desi la prima vedere ilogic, a condus la cresterea populatiei canine comunitare.
In Romania, uciderea cainilor a sustinut abuzul, barbarismul si coruptia.

Ca urmarea a adoptarii de catre Parlamentul Romaniei a legii care ar „legaliza” uciderea cainilor a condus la initierea a numeroase si ample actiuni de protest la nivel international .

Sub egida „We say NU” mii de cetateni europeni au protestat pana in prezent in cca 15 orase din Europa precum Londra, Berlin, Bruxel, Bonn, Bern, Kohln, Viena, Milano. Mii de cetateni si-au anuntat participarea la protestele care se desfasoara in continuare, zilnic, in fata ambasadelor/consulatelor Romaniei in Germania, Grecia, Polonia, Austria, Finlanda, Spania, Olanda, Bulgaria. “RED CARD FOR ROMANIA” a devenit cartea de vizita a iubitorilor de animale de pretutindeni ce protesteaza impotriva abuzurilor fata de caini, fata de protectorii acestora, fata de masacrul pentru care si-au dat girul politicienii romani.

Europa cere stoparea abuzurilor, stoparea oricarei initiative legislative de eutanasie, implementarea unui program de gestionare populatiei canine, care sa fie eficient si sa respecte valorile morale.

„Este scandalos ca in 2013 in Romania are loc uciderea in masa a cainilor, ca nu se poate depasi starea de lasitate, brutalitate si crima. Europa este profund socata de situatia din Romania si nenumarate proteste au loc in aproape toate tarile europene. Niciodata pana acum nu au iesit mii de oameni in toata Europa care sa protesteze in strada impotriva Romaniei si in favoarea animalelor. Nenumarate petitii si scrisori de protest au fost indreptate catre Parlamentul European, Guvernul Romaniei si Curtea Constitutionala. Mii de oameni au scris chiar Papei Francisc. Uciderea cainilor in Romania este doar o afacere profitabila! Stopati acest masacru si deveniti responsabili pentru animalele strazii! Mai bine stimulati pe cei care adopta un caine in loc sa platiti sa-l ucida!
Multe petitii solicita expulzarea Romaniei din Uniunea Europeana! Pentru ca Romania a ajuns o rusine pentru Uniunea Europeana si pentru ca cetatenii europeni nu accepta ca banii lor sa fie utilizati pentru uciderea brutala a cainilor!” a declarat pentru FNPA, Printesa Maja de Hohenzollern.

Vocea societatii civile internationale se alatura astfel celor peste 5000 de romani care si-au manifestat indignarea in strada, in ultimele zile, in Bucuresti, Timisoara, Oradea, Brasov, Arad, Cluj, Constanta si in alte orase, in semn de protest fata de atrocitatile care au inceput deja sa apara pe fondul instigarii la cruzime si fata de masacrul care se doreste a fi initiat.

Carmen ARSENE
Presedinte
Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA)

Răspuns la CARD ROȘU PENTRU ROMÂNIA! Solidaritate internațională fără precedent împotriva legalizării masacrului canin

  1. io

    http://www.ziare.com/social/caini-vagabonzi/eutanasierea-maidanezilor-o-solutie-adoptata-de-mult-timp-in-alte-tari-1256948
    In Franta, animalele gasite pe strazi, caini sau pisici, sunt duse in adaposturi pentru 8 zile, iar daca nimeni nu le revendica, sunt eutanasiate. Estimarile neoficiale aparute in presa franceza arata ca, in fiecare an, in Franta, sunt eutanasiati zeci de mii de caini.
    Asa ca mai lasati-o dreaq de mangleala. Gasiti-va cazue mai bune, sunt mii de copii in aceasta tara care nu au ce sa manance si traiesc, la propriu, in gunoaie.

     

Adaugă un Comentariu

*