Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » CARNETELE DE PRODUCĂTOR NU VOR MAI FI LA LIBER! De acum înainte va fi nevoie de viza asociației de producător

CARNETELE DE PRODUCĂTOR NU VOR MAI FI LA LIBER! De acum înainte va fi nevoie de viza asociației de producător 

piata 1 mai

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat  că eliberarea carnetelor de producător va fi făcută de către primării, dar cu viza asociaţiilor de producători, „pentru a nu mai exista abuzuri“, şi vor exista şi carduri de producător, care garantează accesul în pieţe.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că eliberarea carnetelor de producător va fi făcută de către primării, dar cu viza asociaţiilor de producători, „pentru a nu mai exista abuzuri“, şi vor e­xista şi carduri de producător, care garantează accesul în pieţe.

„Ordonanţa este în dezbatere publică de ceva timp, poate o dezbatere publică mai lungă decît circuitul normal, pentru că lucrurile se modifică radical. Noutatea principală este reprezentată de des­facere, ca să zic aşa, dar vom întări şi carnetul de producător, eliberarea carnetului de producător, astfel încît să ne asigurăm că nu vor mai exista nici un fel de abuzuri. Cu alte cuvinte, nu numai primăria va elibera carnetul de producător, ci şi cu viza asociaţiei de profil“, a spus Daniel Constantin.

Locuri garantate pentru comercianţi

El a afirmat că producătorii vor avea şi carduri speciale care le vor garanta accesul în pieţe. „Producătorilor adevăraţi care vor să-şi desfacă singuri produsele în piaţă le vom garanta locuri fără nici un fel de probleme, pe baza carnetului de producător, dar şi pe baza unui card pe care îl vor avea şi care sigur că le va conferi acest statut de producător şi de beneficiar al locului de desfacere în piaţa respectivă.

Cred că în luna aprilie vom testa acest concept într-o piaţă, într-un oraş din România, să vedem cum funcţio­nează, să vedem cum este primit acest card şi de cei care administrază piaţa, dar şi de producătorii agricoli“, a spus ministrul Agriculturii.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*