Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » RELIGIE-CULTURĂ » Carte fără frontiere între Târgovişte şi Castellon

Carte fără frontiere între Târgovişte şi Castellon 

Joi, 14 aprilie, începând cu ora 17:00, Clubul Studenţilor din Târgovişte va găzdui un spectacol umanitar dedicat strângerii de carte, în vederea consolidării bibliotecii deschisă în cadrul Biroului de Reprezentare al Consiliului Judeţean Dâmboviţa la Castellon.

Organizatorii au avut în vedere faptul că peste 30.000 de români trăiesc în această localitate din estul Spaniei.

Vor susţine recitaluri: Florin Răduţă, Formaţia corală a Penitenciarului Mărgineni; Şcoala Micilor Vedete şi Clubul Victorioşilor; tineri din cadrul Centrului de Reeducare Găeşti; Ansamblul Folcloric „Bosilce” al Asociaţiei Zaedno a Bulgarilor din Târgovişte; Corul de femei al Penitenciarului Târgşor; Ansamblul de Dansuri „Oniro” al Asociaţiei Elene din Târgovişte; Echipa Mini Stars şi All Stars Pucioasa; SupreM.

Donaţiile de carte se vor putea face şi direct la Biblioteca Ion Heliade Rădulescu din Târgovişte.

Viceprimarul Târgoviştei, prof. Honorius Moţoc, spune că este datoria fiecăruia dintre noi, dar mai ales a administraţiei locale, să păstreze identitatea culturală a românilor din Diaspora.

Campania de strângere de carte pentru Biblioteca din Castellon a fost gândită urmare solicitărilor făcute de românii de acolo primarului Gabriel Boriga, în luna martie, când acesta s-a aflat într-o vizită oficială în Spania.

Pentru succesul acţiunii, Primăria Târgovişte a apelat la directorii de şcoli, astfel că în instituţiile de învăţământ din oraş s-au adunat foarte multe volume de carte românească.

„Sunt convins că, în foarte scurt timp, vom constitui la Castellon o bibliotecă cu câteva mii de volume, pe care apoi să o dezvoltăm”, afirmă Honorius Moţoc.

Adaugă un Comentariu

*