Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 20, 2019
Sunteți Aici Home » SOCIAL » CASĂ: Te-ai gândit la un șemineu în nuanțe de violet, precum culoarea anului 2018?

CASĂ: Te-ai gândit la un șemineu în nuanțe de violet, precum culoarea anului 2018? 

semineu lemne k

Institutul Pantone, autoritatea internaţională în domeniul culorilor şi a sistemelor de culori, a anunţat, încă de la finele lui 2017, că violetul va fi culoarea care va reprezenta anul 2018. Chiar dacă până acum asociai violetul cu camerele fetițelor, trebuie să știi că movul și violetul sunt două culori ce pot fi folosite în decorul oricărei încăperi din casă, indiferent de stilul de amenajare ales. Iar astăzi îți voi dezvălui cum poți face acest lucru. Dar vom aminti și despre amenajarea unui living cu un semineu pe lemne… Ce zici de un șemineu mov?

Trebuie să știi că pentru a avea un living room violet nu este musai să fie totul colorat în această culoare. Nu, chiar și un obiect de mobilier mov într-un living colorat cu o culoare pală și liniștită, va face ca violetul să fie culoare dominantă și, implicit, să îl categorisim ca living room mov/violet.

Cum poți folosi movul și violetul, dar și șemineul în decorul casei

În funcție de preferințele tale, poți folosi oricare dintre aceste două culori fie sub forma finisajelor, pe suprafețe ample, cum sunt pereții, pardoseala și chiar tavanul, fie sub forma accentelor cromatice, aceasta abordare fiind ideala mai ales pentru inviorarea unor decoruri neutre.

Aşadar, dacă vrei, poţi să-ţi zugrăvești unul sau mai mulți pereți din living, dormitor, bucătarie sau altă cameră din casă într-una dintre nuanțele acestor două culori, iar apoi să adaugi mobilier şi accesorii asortate, cum ar fi un șemineu pe lemne.

Dacă însă vrei să folosești movul sau violetul doar în calitate de accente cromatice în decorul casei tale, ar trebui să cauți fie piese de mobilier, fie accesorii decorative sau textile colorate astfel. De pildă, într-un living în care predomină nuanțe pastel de bej, crem sau ivoire un fotoliu mov sau violet va deveni punctul de atracție al spațiului. Pentru un contrast și mai pronunțat, ai putea încerca să alegi fotoliul și cu un design deosebit.

Sau dacă vrei să ieși din tipare alegeți un focar șemineu într-o îmbrăcăminte mov. Îmbrăcămintea de șemineu este dimensionată pentru fiecare focar în parte,respectiv înălțime/lățime/adâncime. Materialele pentru îmbrăcămintea de șemineu sunt din marmură, piatră naturală, granit sau diferite combinații între acestea.

Nu uita că șemineul trebuie să fie integrat armonios în decor, iar în funcție de disponibilitatea spațiului poate fi amplasat într-un colț al încăperii sau chiar pe mijlocul peretelui.

Dacă ai stabilit deja designul living-ului tău și ai cumpărat și mobilierul, mai rămâne să alegi șemineul. Fie el unul mov sau nu, vei vedea că îți va aduce numai beneficii.

Dacă am venit cu recomandare pentru a folosi culoarea anului în procesul de design pentru interiorul casei tale, dacă ți-am propus ca element de decor și nu numai, șemineul, venim și cu recomandare asupra magazinului de șeminee pe care să îl alegi.

PEFOC.ro și partenerii din întreaga țară, cum ar fi Alego, oferă de mai bine de 17 ani o variată gamă de șeminee cum ar fi: șeminee pe lemne, termosemineu, sobe, șeminee moderne cu bioetanol sau pe gaz, șeminee electrice, focare hoxter, coșuri de fum de la producători cu renume în Europa, dar și toate accesorile de care șemineul tău are nevoie pentru o bună funcționare. Iar ceea ce alegi vine gratuit exact la ușa ta, la pachet cu toate sfaturile de care ai nevoie. Montatorii Alego au experiență în domeniul șemineelor și știu exact ce să recomande.

Nu mai lăsa timpul să treacă, intră www.alego.ro și comandă șemineul dorit! Cu ALEGO faci alegeri înțelepte!

Adaugă un Comentariu

*