Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Falsele câştiguri fabuloase vă erau anunţate prin telefon de… puşcăriaşi

Falsele câştiguri fabuloase vă erau anunţate prin telefon de… puşcăriaşi 

„Sunteţi fericitul câştigător al unui premiu în valoare de…”. Aşa îşi începeau escrocii conversaţia telefonică, apoi îi convingeau pe oameni să depună într-un cont suma de bani necesară chipurile pentru ridicarea marelui premiu. Vorbim de o reţea care acţiona din mai multe puşcării din ţară, printre care şi Penitenciarul Mărgineni din Dâmboviţa.

Pentru destructurarea acesteia, poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat percheziţii în vederea ridicării telefoanelor şi a oricăror obiecte sau înscrisuri care pot constitui probe.

Până acum, oamenii legii au identificat 100 de victime, iar valoarea prejudiciului depăşeşte două miliarde de lei.

“Specialişti din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în colaborare cu lucrători ai structurilor de prevenire şi combatere a criminalităţii organizate, sub directa coordonare a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), au documentat fapte săvârşite de către persoane private de libertate, încarcerate în mai multe penitenciare din ţară, cu privire la înşelăciuni comise cu ajutorul telefoanelor mobile.

În acest scop, în baza rezoluţiei procurorului de caz s-au efectuat, simultan, percheziţii în penitenciarele de la Poarta Albă, Slobozia, Mărgineni şi Giurgiu, în vederea descoperirii şi ridicării telefoanelor mobile şi a oricăror obiecte şi/sau înscrisuri care pot constitui mijloace de probă în cauză. Percheziţiile din cele patru penitenciare au fost făcute de către lucrători din cadrul sistemului sub directa coordonare a specialiştilor din aparatul central al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.” se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Adriana Răceanu, Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*