Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, septembrie 18, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » CĂUTĂRI: Un turist din Ucraina a dispărut în Masivul Piatra Craiului

CĂUTĂRI: Un turist din Ucraina a dispărut în Masivul Piatra Craiului 

piatra craiului

Jandarmii din Argeş şi Braşov caută, împreună cu salvamontiştii, de mai bine de 24 de ore, un turist din Ucraina, care a dispărut, în noaptea de 24 spre 25 februarie, în zona Refugiului Şaua Grindului (Cota 2.200 m) din Masivul Piatra Craiului. Prietenii bărbatului au anunţat autorităţile abia după nouă ore că acesta nu a mai revenit în refugiu, unde şi-a lăsat echipamentul.

La faţa locului, s-au deplasat cinci jandarmi din Argeş, însă cei patru turişti ucrainieni au refuzat să coboare din munte, motivând că dispun de hrană şi apă pentru cel puţin două zile şi vor să-şi aştepte colegul de grup. Astăzi, în jurul orei 12:00, cei patru au fost convinşi să coboare într-o zonă sigură, unde au primit asistenţă medicală.

Bărbatul dispărut este căutat în continuare. Conform procedurii, s-a solicitat şi sprijinul unui elicopter din partea SMURD Târgu-Mureş, însă acţiunea este îngreun ată de condiţiile meteo, respectiv ceaţă densă şi vânt puternic. Turistul ucrainian are aproximativ 30 de ani şi 1,80 m înălţime. Acesta a plecat din Refugiul Şaua Grindului îmbrăcat cu o geacă orange, pantaloni de culoare închisă, avea un fes verde pe cap şi bocanci în picioare.

Adaugă un Comentariu

*