Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Ce ne-am fi făcut fără DNA…

Ce ne-am fi făcut fără DNA… 

ion obagila 1După cele întâmplate în ultimele săptămâni, cetăţenii simpli ai acestei ţări, cei care trăiesc cu teama că pot rămâne fără locul de muncă şi aşa prost plătit, românii care îşi duc viaţa la limita supravieţuirii ar trebui să fie mulţumiţi de faptul că DNA a început să facă curăţenie. Şi când te gândeşti că este de-abia vârful aisbergului.

Trecem zi de zi pe lângă tot soiul de indivizi care deţin averi impresionante şi ne întrebăm, ca proştii, cum au reuşit performanţa. Vile peste vile. Maşini scumpe schimbate precum ciorapii. Conturi în bănci de te apucă ameţeala. Huzur. Ne lămuresc acum procurorii cum se poate ajunge aici. Furt. Mită. Corupţie.

Nu mai există oprelişte pentru nababi. Sunt dependenţi de pungăşie, de banul public. Nu pot trăi fără să atenteze la visteria ţării. Puşcăria a devenit o fandoseală. Prilej de a te cunoaşte lumea mai bine, de a te şti de nănaş. Politica, la fel. O altă cloacă. A spus-o într-o seară Viorel Cataramă. M-a înfiorat, dar nu prea mult când l-am auzit pe Viorică susţinând că partidele politice sunt, de fapt, structuri mafiote.

Doamne, atunci ce bine mai vrem? De unde? Cine să ne mai salveze? A rămas doar DNA. Să ne punem speranţa în aceste structuri. Nu prea mult să nu îi deochem. Apropo, după ce am aflat că un mare mahăr de la Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Energie se vânduse pe bani grei Enelului pentru a ne umfla nouă facturile la greu, mă aşteptam ca poporul să iasă în stradă, să ceară guvernanţilor, care tacit au încuviinţat astfel de proceduri tâlhăreşti, să cadă capetele din întreg sistemul. De unde! Tacem. Ne complacem. Dăm în continuare girul hoţilor.

Mă întreb, dacă nu ar fi fost DNA, ce se întâmpla cu ţărişoara asta. O despuiau de tot?

Răspuns la Ce ne-am fi făcut fără DNA…

  1. moshu49

    cu „ochii” şi „urechile” SRI, de reţinut 😉

     

Adaugă un Comentariu

*