Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ANCHETĂ » CEA MAI TARE VICTORIE A DNA! 16 ani de închisoare pentru un afacerist imobiliar

CEA MAI TARE VICTORIE A DNA! 16 ani de închisoare pentru un afacerist imobiliar 

magistrat

Radu Ion Fotino, revendicatorul terenurilor din cartierul ANL “Henri Coanda”, acuzat de inselaciune prin afaceri cu terenuri, a fost condamnat definitiv, joi, de instanta suprema la 16 ani de inchisoare cu executare, cea mai mare pedeapsa dispusa intr-un dosar al Directiei Nationale Anticoruptie, relateaza Mediafax.

In 20 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la 16 ani de inchisoare cu executare pe Radu Ion Fotino, instanta majorand cu un an pedeapsa dispusa in 31 iulie 2009 de Tribunalul Bucuresti.

Totodata, Curtea de Apel Bucuresti a majorat cu patru ani pedeapsa dispusa de Tribunal in cazul Luminitei Rasnoveanu, de la sapte la 11 ani de inchisoare cu executare, pentru complicitate la tentativa la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

Tribunalul Bucuresti a anulat certificatele de mostenitor nelegale intocmite pe numele lui Fotino. Totodata, instanta a dispus ca Fotino, Dragomir si Rasnoveanu sa plateasca, in solidar, Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL) 74.311,66 lei drept despagubiri materiale si doua milioane de lei cu titlu de despagubiri morale, reprezentand contravaloarea prejudiciului cauzat.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*