Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 9, 2021
Sunteți Aici Home » INFO UTIL » CEAPA, un remediu-minune, la îndemână în orice moment!

CEAPA, un remediu-minune, la îndemână în orice moment! 

Sursa foto: bodygeek.ro

Înainte de a da fuga la farmacie, ar fi bine să încercăm să scăpăm de boală bazându-ne pe reţetele de pe vremea bunicii. Spre exemplu, ceapa este un remediu folosit din cele mai vechi timpuri pentru diferite afecţiuni. Consumul de ceapă (cel puţin jumătate de ceapă crudă pe zi) a fost asociat, într-un studiu francez, cu o reducere de 50% a riscului de apariţie a cancerului de stomac, dar şi cu o reducere semnificativă a incidenţei cancerului de sân.

ATENŢIE! Ceapa trebuie folosită pentru gătit imediat după ce o tai. Lăsată pentru a doua zi, aceasta creează bacterii toxice care pot provoca infecţii la stomac. Cu alte cuvinte, devine periculoasă pentru sănătate!

După administrarea internă a cepei, mâncaţi o portocală, fie mestecaţi două-trei boabe de cafea sau câteva frunze de pătrunjel, ca să atenuaţi mirosul neplăcut. Mâinile le putem spăla cu apă în care s-a adăugat amoniac (două linguri la un litru de apă), de asemenea pentru a scăpa de miros.

Infecţia sinusurilor
Taie o ceapă, pune-o într-un vas şi inspiră profund. Nasul va începe rapid să se desfunde.

Tuse
În locul siropului de tuse, puteţi folosi o ceapă pe care trebuie doar să o fixaţi pe zona gâtului. De asemenea, puteţi coace două cepe, fără apă sau grăsime, apoi le zdrobiţi, le puneţi într-un tifon şi le aplicaţi pe piept sau pe gât, unde le menţineţi toată noaptea.

Răceală şi gripă
Ceaiul de ceapă este un remediu excelent pentru a vindeca o răceală obişnuită. În caz de gripă, lăsaţi patru cepe la macerat, timp de 24 de ore, într-un litru de apă călduţă. Se bea o ceaşcă între mese şi încă una înainte de culcare. Acest preparat, dacă este luat dimineaţa pe stomacul gol, ameliorează diabetul.

Infecţiile urechii şi febră
Ceapa poate fi folosită atât în interiorul urechii, învelită într-un tifon, cât şi extern, fixând-o peste ureche. Pusă în ureche, ceapa are proprietatea de a scădea febra.

Durere de burtă
Se taie o ceapă în două, se presară cu piper şi se leagă la buric.

Paraziţi intestinali
Se lasă la macerat timp de şase zile o ceapă mare tăiată felii, într-un litru de vin alb. Apoi, se bea un pahar în fiecare dimineaţă timp de o săptămână.

Pistrui şi negi
Aplicaţi suc de ceapă de patru ori pe zi, până la dispariţia lor. Pentru a obţine sucul de ceapă, folosiţi storcătorul de fructe.

Călcâie crăpate
Aplicaţi suc de ceapă amestecat cu ulei de măsline.

Întărirea imunităţii
Într-un borcan de 1 litru, puneţi 150 grame de ceapă tăiată mărunt, adăugaţi 100 grame de miere de albine, turnaţi vin alb de calitate până umpleţi paharul. Peste două săptămâni, strecuraţi vinul şi beţi câte o lingură de trei ori pe zi, înainte de mese cu 30 de minute.

Adaugă un Comentariu

*