Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » CEDO NE CONDAMNĂ PENTRU… ASCULTAREA TELEFONULUI! România a fost din nou condamnată pentru încălcarea drepturilor omului

CEDO NE CONDAMNĂ PENTRU… ASCULTAREA TELEFONULUI! România a fost din nou condamnată pentru încălcarea drepturilor omului 

magistrat

Statul Roman a fost condamnat recent la Curtea Europeana a Drepturilor Omului in cauza „Romania vs. Valentino Acatrinei”, fiind obligat de judecatorii de la Strasbourg la plata sumei de 4.500 de euro, reprezentand daune morale pentru judecatorul Valentino Acatrinei de la Curtea de Apel Bucuresti.

In cazul judecatorului Valentino Acatrinei, condamnat in anul 2003 la 5 ani de inchisoare pentru trafic de influenta si dare de mita, CEDO a constatat incalcarea dreptului la respectarea vietii private si de familie.

Acatrinei a intentat, in anul 2004, proces impotriva Statului Roman, acuzand ca a fost interceptat ilegal, ca i-au fost incalcate mai multe articole din Conventia CEDO, printre care articolul 8 care se refera la dreptul la respectarea vietii private si de familie, dar si articolul 6, privind dreptul la un proces echitabil. Pentru acesta din urma CEDO a statuat ca nu i-a fost incalcat dreptul la un proces echitabil si prin urmare a respins actiunea.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*